A+ A A-

Основана Регионална канцеларија за младе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mladikancccccБЕОГРАД - У Паризу је у оквиру самита лидера Западног Балкана, потписан споразум којим је установљена Регионална канцеларија за младе, а која би могла да буде главни стуб стабилности и мира у региону.


Споразум су потписали председник Владе Републике Србије Александар Вучић, премијер Албаније Еди Рама, премијер Македоније Емил Димитријев, председавајући Савету министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић, премијер Косова Иса Мустафа и председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић.


Канцеларија ће званично почети са радом 1. јануара 2017. године, а седиште ће јоиј бити у Тирани, али за њу ће највише средстава обезбедити Србија.


Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да ће Регионална канцеларија за младе допринети помирењу у региону, јер је замишљена као платформа за сарадњу и размену знања и искуства младих.


Регионална канцеларија за сарадњу младих изузетно важно тело за све младе у региону јер она, према његовим речима, представља платформу за сарадњу, и креирање заједничких програма са фокусом на интеркултуралном учењу, демократском управљању, економском развоју, мобилности, образовању и иновацијама.

 

optimiudovo4545

 

,,Канцеларија је замишљена као платформа за сарадњу и размену знања и искустава младих, јер желимо да одговоримо на потребе младих са ових простора и да им истовремено пружимо прилику да се усавршавају и напредују и тиме допринесу развоју региона. Кроз ову канцеларију се сигурно може допринети помирењу у региону јер млади управо највише верују својим вршњацима и кроз директне сусрете са истима и учешће у заједничким пројектима сигурно ће допринети бољем животу младих и међусобном разумевању у региону“, рекао је Удовичић.


Он је истакао и да Србија даје највећу државну контрибуцију, али и да очекује да из средстава које Регионална канцеларија за сарадњу младих обезбеди из других извора добије највише за реализацију програма и пројеката у којима учествују млади из Србије
,,Будући да Србија има јак невладин омладински сектор, очекујем квалитетне пројекте и лидерску позицију по том питњу на западном Балкану“, казао је министар омладине и спорта.


Ради подсећања, прва Конференције земаља Западног Балкана одржана је у августу 2014. у Берлину, када је председник Владе Републике Србије Александар Вучић изнео иницијативу о успостављању Регионалне канцеларије за сарадњу младих.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 јул 2016 20:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани