Кућа Добрих Вести

Login

Лицидерско срце - Међународни дечји фестивал фолклора

Оцените овај чланак
(2 гласова)

liciderrrrrБЕОГРАД - Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“, у организацији Удружења грађана „ЕРА“, ће се седми пут одржати од 17. до 21. августа 2015. године у Ужицу, Златибору, Бајиној Башти, Пожеги и Вишеграду – Република Српска, БиХ.

 

На фестивалу ће учешће узети 29 фолклорних ансамбала из 9 земаља, преко 800 деце узраста од 8 до 15 година из Србије и иностранства: Тајвана, Украјине, Бугарске, Републике Српске, Италије, Грузије, Словачке и Македоније, објавила је Туристичка организација Београда. 


Свечано отварање фестивала је 17. августа на градском тргу у Ужицу уз посебно осмишљен програм након дефилеа свих ансамбала. Отварању ће и ове године присуствовати велики број медија и гости међу којима и дипломатски представници земаља учесница.

Поред основног, фолклорног програма, и ове године се организују и пратећи садржаји - изложба народних ношњи земаља учесница и едукативни семинар „Деца – чувари традиције“, фолклорне играонице, упознавање старих заната, посете туристичким дестинацијама, историјским и културним знаменитостима и на свим локацијама на којима се фестивал одржава - Хуманитарна акција „Лицидерско срце - деци“.

Председник Републике Србије, Г-дин Томислав Николић, и ове године је покровитељ фестивала.

Од свог оснивања, фестивал има подршку Владе Републике Србије, Министарстава културе и просвете, као и Представништва Републике Српске у Београду, јер се део фестивалских активности реализује у Вишеграду, тако да фестивал има карактер прекограничне манифестације од значаја за Републику Србију и Републику Српску.

Пројектовани циљеви фестивала су: допринос у успостављању развоја и јачања пријатељских односа међу земљама, промоција културне сарадње дечије заједнице, подстицај очувању и неговању наше традиције и културног наслеђа и промоција туристичке понуде Србије.


Последњи пут измењено недеља, 09 август 2015 22:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија