Кућа Добрих Вести

Login

ЕВРОПСКО СТВАРАЛАШТВО НА ДЛАНУ: Фестивал француског филма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

festivalfrancuskogfilma343434Француски институт у Србији, у сарадњи са MecaCom Филмом и Комбанк двораном, а уз подршку Министарства културе Републике Србије, општине Стари Град и ТВ5Monde, приказаће најновије филмове француске кинематографије ове и прошле године, на три локације у Београду: у биоскопу на отвореном на Косанчићевом венцу, у Комбанк Дворани, као и на онлајн платформи MojOFF.

 

Пред публиком ће се наћи осам филмова, међу којима ће бити и део ексклузивних остварења филмске селекције у Кану, док ће у оквиру паралелног програма бити приказани француски класици – четири филмска остварења из ове категорије, дела чувених редитеља Михаела Ханекеа и Робера Бресона.

 

Између осталих, на фестивалу ће бити приказана драма са елементима комедије „Тријумф“ редитеља Емануела Куркола, драма „Ибрахим“, комедија „Два Алфреда“, као и класици – Ханекеов „Пијаниста“ и Бресонов „Новац“. Последњег дана фестивала бити приказан филм „Под звездама Париза“, немачког редитеља Клауса Дрексела.

 

Детаљан програм погледајте ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 јул 2021 13:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија