Кућа Добрих Вести

Login

Држите свој сан и визију испред себе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

BIYNISLAFE5656БЕОГРАД - Четрнаести по реду Бизнис кафе (Business Café) одржан је ове седмице у Београду у хотелу Falkensteiner а тема је била „Својим путем до успеха“.


Гости су били Дарко Видић, zverko.rs; Жаклина Недељковић, mobilnasestra.rs, дизајнерка Весна Милошевић, ELM Jewellry и Крсто Радовић, власник Mandarina Cake Shop.

 

Догађај су водиле Кристина Ерцеговић, покретач пројекта и Марија Радојчић, модераторка Бизнис кафеа догађања у Новом Саду.


Жаклина Недељковић, позната као мобилна сестра, добитница признања Цвет успеха за Жену змаја ове године, поручила је како се све дешава “у моје време, а не у своје време”, а на питање шта је успех за њу рекла је да то овиси о периоду живота у којем се налазимо. Као изазов је истакнула нелојалну конкуренцију.


Крсто Радовић се школовао и радио у иностранству и имао је добрих прилика да тамо остане, али на питање зашто послује у Србији одговор је био јер му је срце остало овде и да је увек само следио интуицију. Кључ успеха за њега је да имамо сан и визију увек испред себе. Нагласио је да му је најважније да кад погледа у огледало да тамо види некога ко би желео да постане. Истакнуо је важност сарадње с најбољима и како му је изазов радна етика односно недостатак исте у односу на искуства у иностранству. Све присутне је одушевио поклоном – својим свежим укусним лепо дизајнираним колачима.

 

                               zenapitaaaaa


Дарко Видић, борац – како каже за себе – да Србија уђе у 21. век, саветовао је малим предузетницима да буду присутни на Фејсбуку, Инстаграму и Твитеру, објаснио у три једноставне реченице шта је content маркетинг, те је закључио да нажалост Србија не може да има неки Google јер би таква фирма морала да има 100 упослених да решава сву администрацију будући да се некад чини да су закони и менталитет у 16. веку.


Весна Милошевић је на крају уз показивање накита с којим је била и на New York Fashion Weeku говорила о томе како је уметница, али са смислом за бизнис, а сви су се сложили да су сви предузетници и уметници јер стварају нешто из ничега.


Гости који су поделили своју предузетничку причу одушевљено су после коментарисали на друштвеним мрежама познату Бизнис кафе атмосферу и енергију, а многи гости из публике и за време евента будући је по први пута био активан и на Twitter wall #inbusinesscafe.


Сви гости презентери на поклон су добили Фришки јазачки сир из Војводине и овсене колаче Анђели из Београда. Публику су чекали поклони спонзора и медијских партнера, између осталог и ПР интервју на InMagazin.net.


Идући Бизнис кафе у Србији је гостовање у Чачку 5. децембра и редован Бизнис кафе у Новом Саду 15. децембра.


Сусрети у Београду настављају се крајем јануара, а у међувремену Бизнис кафе је готово сваки дан у неком од градова шест земаља региона.


За више информација посетите www.businesscafe.info.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 24 новембар 2016 22:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија