Кућа Добрих Вести

Login

Манифестација „Земунски вински трг“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

vinaaaaБЕОГРАД - Манифестација „Земунски вински трг”, која промовише домаће произвођаче вина отворена је на Великом тргу у Земуну, уз подршку Града Београда.


Манифестација „Земунски вински трг” одржала се 3. и 4. јула на Великом тргу у Земуну, од 18 до 23 сата, у оквиру кога се представило око 20 винарија са више од 100 врста вина.


Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић изразио је том приликом задовољство што је овако лепа манифестација постала традиционална, с обзиром да се одржава трећи пут на истом месту, објавио је Беионфо.


Он је истакао да је овај фестивал продукт тимског рада коме су, поред организатора, подршку дали Секретаријат за привреду, Туристичка организација Београда, Јавно предузеће „Градске пијаце” и општина Земун, као домаћин скупа.


Секретар за привреду Града Београда Тијана Маљковић је, такође навела да је ово почетак тимског рада у промоцији туристичког садржаја наше престонице.
„Секретаријат за привреду ову манифестацију подржава и због привредника из области винарске индустрије, које помажемо кроз субвенције. Такође треба истаћи да виноградарство полако постаје јак извозни производ наше земље, што је и потврдило недавно презентовање наших винара на Еxпо-у у Милану“, истакла је Маљковићева за Беоинфо.
Директор „Градских пијаца” Иван Сочо додао је да то предузеће на овом фестивалу представља нови пројекат „I love my local market“ у који је укључено 1.200 светских пијаца.


“Реч је о највећем светском покрету тог типа у оквиру којег ће наредних седмица бити постављене такозване „караван” тезге на којима ће се промовисати домаћи пољопривредни производи, органска храна и традиционални производи, а све уз подршку јавних личности које пазаре на тим пијацама”, најавио је Сочо.


Председник Удружења винара и виноградара Србије Гвозден Раденковић рекао је да је то удружење од самог старта подржало манифестацију као промотера српског вина код нас, али и у иностранству и позвао суграђане да данас и сутра посете ово дивно место које је опевано у многим боемским песмама са Дунава.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 04 јул 2015 22:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија