A+ A A-

Почиње пољопривредни сајам у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sajamfeserererБЕОГРАД – Mеђународни пољопривредни сајам у Новом Саду, који ће ове године окупити око 1.500 излагача из 60 земаља из целе Европе и са других континената биће званично отворен сутра у 11 часова.


Као и сваке године сајам је „обогаћен“ разноврсним дешавањима од стручних конференција и скупова, представањем излагача и њихове понуде, наградним играма за посетиоце, уговореним састанцима између потенцијалних пословних партнера...


Већ првог дана, у суботу 14. маја, у сарадњи са Италијом која је Земља партнер, биће одржана Конференција "Италија-Србија партнерство у агробизнису". На конференцији ће говорити стручњаци и произвођачи из области воћарства и органске производње о могућностима сарадње кроз удруживање.


Дан касније, у недељу 15. маја, у сарадњи са Републиком Хрватском биће одржана друга Регионална агробизнис конференција "Преко поља до Европе". У оквиру конференције планирана су два панела "Искуства агробизнис лидера регије" и "ИПАРД програм у Србији и Хрватска искуства са ЕУ фондовима". Како се очекује, на конференцији ће учествовати представници јавног сектора, владиних и невладиних организација, водећих људи домаћих и страних компанија, као и представници медија.Тај догађај промовисаће могућности и изазове пољопривредног и прехрамбеног сектора и уједно бити прилика потенцијалним пословним партнерима за успостављање сарадње и размену искустава.


Током одржавања Сајма представници Министарства пољопривреде ће имати састанке са колегама из Италије, Хрватске, Словеније, БиХ, Републике Српске, а поред тога, сваког дана, на штанду у Хали "Мастер", биће на располагању пољопривредницима и посетиоцима, информишући их о раду и активностима министарства.


Традиционално, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, подржава одржавање Националне изложбе стоке која је највећа изложба тог типа на Балкану, као и Изложбу органских производа и производа са заштићеним географским пореклом, које се реализују уз организациону помоћ Националног удружења за развој органске производње ,,Сербиа Органика" и Удружења Футошки купус.


Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић говориће сутра, 14. маја 2016. године, у 11 часова на свечаној церемонији отварања


После отварања сајма, министар Богосављевић Бошковић ће обићи излагаче, а планирано је да потом на штанду Италије у Хали 1, буду организоване изјаве за медије.


Италија на Сајму пољопривреде


Сајму ће бити присутни излагачи који нуде савремене технологије у области пољопривреде, јер је познато да су италијански произвођачи европски лидери у производњи опреме и технологије за прехрамбену индустију. Српске фирме ће моћи да остваре контакте и сарадњу са италијанским компанијама: Agriexport, BBC International Company, Cogem Italia, Comat – Pca, For.Tec, GB Ricambi, General Dies, Geoplant Vivai, Ingegneria Alimentare, Maccanti Vivai, Maf Roda Agrobotic, Mecmar, Rasadnik - Nursery - Dalmonte Vivai, Unione Commerciale Lombarda, Unitec i Orsi Group
Наступ италијанских компанија на 83. међународном пољопривредном сајма биће употпуњен пратећим програмима. Вече пред пољопривредни сајам, 13. маја Италијански културни центар организује концерт у Градској кући у Новом Саду. Биће организоване и промоције чувених италијанских вина и ракије, а како се очекује велико интересовање биће за Школу италијанске кухиње, у којој је ће врхунски мајстори кулинарства открити по коју тајну италијанских специјалитета.


Италијанска агенција за спољну трговину, у сарадњи са канцеларијама ИЦЕ Агенције у региону Балкана, у понедељак, 16. и уторак, 17. маја организује сусрет представника италијанских излагача са пословним делегацијама. Око 50 привредника, углавном увозника и дистрибутера италијанских производа из Мађарске, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Албаније, Бугарске и Македоније посетиће Пољопривредни сајам.


Два трактора за посетиоце


Најсрећнији посетилац са купљеном улазницом ће са Пољопривредног сајма отићи са трактором "беларус 422", који и ове године дарује "Агропанонка". Извлачење имена добитника је у четвртак, 19. маја у 17 часова, док је уручење кључева наредног дана, тачно у подне.


Купон за учествовање у Поклон игри за посетиоце налази се на полеђини улазнице. Неопходно је читко га попунити и убацити у јасно означену кутију, која ће се као и претходне године налазити преко пута сајамске фонтане.


Поред тог трактора, генерални спонзор Пољопривредног сајма компанија Генерали осигурање Србија, поклања трактор „deutz fahr agroluh“ са кабином, кориснику осигурања те компаније, чије име буде извучено последњег дана Сајма.


Породични дан и улазнице


За посетиоце је и ове године организован Породични дан. У недељу, 15. маја, цела породица, са децом до 16 година, Пољопривредни сајам ће моћи да посети куповином једне улазнице за 500 динара.


Цена улазница за 83. међународни пољопривредни сајам остаје непромењена у односу на претходне године. Појединачна улазница ће коштати 500 динара, колективне, за групе од 15 и више људи, стају 350, док колективне посете ђака и студената, пензионери и деца од 7 до 12 година улаз на Пољопривредни сајам плаћају 200 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести/Новосадски сајам


Последњи пут измењено петак, 13 мај 2016 21:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани