Кућа Добрих Вести

Login

Отворена прва биографска изложба о Драгану Николићу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gaganikolicБЕОГРАД - Година за нама је као ниједна друга, чији смо симболички крај прижељкивали у неверици и стрепњи.


Почела је одласком, вечитих младића светске и националне поп културе, Боувија и Гаге Николића и након тога се разделила на два тока, на музику и филм.


Принц, Леонард Коен, Шероун Џонс, Џорџ Мајкл на једној, а Маринко Маџгаљ, Ђорђе Јелисић, Милорад Мандић, Бата Живојиновић и Мира Ступица на другој, овдашњој страни.


Као савременици икона те поп културе, схватили смо да је време пролазна категорија, али да смо као друштво, на аутотесту културе сећања, спрам њихове заоставштине. А остали смо без довољно улица, тргова и дворана које би по њима назвали.


Па ипак, Драган Николић добио је биоскоп са својим именом и логом у центру Старог града, тамо где смо патили за недостајућом мрежом сала Београд филма.


Као репертоарски, заживео је са приказана 22 премијерна домаћа играна филма, 2 документарца и 22 кинотечка омажа бољој тв прошлости телевизијских драма, кроз портрете Николићеве, глумачке генерације.


Ту где се тај биоскоп налази Пароброд Вас позива на биографску изложбу сачињену од картица и фотографија Гагиног живота, засновану на монографији “Господин мангуп” коју је иницирала Гранд кафа, аутора Радмиле Станковић и уредника фотографије Горанке Матић, а у издању Лагуне.


Ово је пратећа ревија Николићевих одабраних филмова, обогаћена, његовим личним предметима кроз несебичну подршку Драганове супруге, велике Милене Дравић, све под метафоричним именом “Википедија” јер и њему и себи дугујемо, то основно познавање опште културе, чији је он, неизоставни део.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија