Кућа Добрих Вести

Login

Промоција збирке песама “Доброта раздваја дан и ноћ” Марије Дејановић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dobrotautridfdfdfdfdПромоција збирке песама „Доброта раздваија дан и ноћ“ песникиње Марије Дејановић одржаће се вечерас са почетком у 18 часова у Крокодил центру (Карађорђева 43).

 

Тим поводом, ова хрватска песникиња разговараће са Машом Сеничић на омиљеној наранџастој софи КРОКОДИЛовог Центра.

 

“Доброта раздваја дан и ноћ”, најновија збирка ове талентоване младе ауторке, биће објављена у оквиру издавачке куће Сандорф до краја месеца маја. Уређена од стране једне од најбољих хрватских песникиња и списатељица, Монике Херцег, збирка Марије Дејановић оставиће вас без даха од нежности и емотивности између њених страница.

 

Марија Дејановић рођена је у Приједору 1992. године. Одрасла је у Сиску. Живи и ради у Загребу и Лариси. Објављивала је пјесме, есеје и књижевне критике у разним часописима, зборницима и на интернет порталима у Хрватској и иностранству. Песме су јој превођене на десетак светских језика. Учествовала је на међународним песничким фестивалима и песничким читањима у Хрватској, Словенији, Србији, Италији, Аустрији, Бугарској и Грчкој.

 

Године 2018. објављује књиге Етика круха и коња (награда Горан за младе пјеснике и Квиринова награда за младе пјеснике) и Средишњи год (награда Здравко Пуцак). Тројезична књига Orato Osto/Visible Bone/ Видљива кост изашла јој је у Грчкој у склопу Athens World Poetry Фестивала и Версополиса, у издању Poets’ Circlea. Добитница је и награда DiBiase Poetry Contest (друго место ) и Мило Бошковић (прво место) за појединачну песму, као и награду Марин Држић, за драмски текст.

 

Пројекат Reading Balkans: Borders vs. Frontiers je наставак пројекта Reading Balkans који је био подржан од стране програма Креативна Европа 2017.

 

Овог пута фокус је на теми граница и сарадњи са писцима избеглицама – у време када старе ране из балканских ратова још нису зацељене, питања наших граница још нису решена, а нове политике страха и национализма се граде када избеглице пролазе кроз наш регион – кроз активности организатори скупа желе да радимо на дијалогу, дебати и дубљем разумевању наших стварних проблема.

 

Боравак Марије Дејановић у КРОКОДИЛовој Кући за писце подржан је од стране програма Креативна Европа и Европске мреже за књижевност Традуки.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 мај 2021 10:36

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија