A+ A A-

Књига "Божја честица" ускоро у продаји

Оцените овај чланак
(3 гласова)

bozijacesticafgfgfgfgУскоро ћете имати прилику да прочитате јединствену, по много чему посебну и моћну књигу Божја честица. Један од најпознатијих експерименталних физичара Леон Ледерман заједно са Диком Терезијем написао је књигу која нам открива тајне веће од универзума, старије од искона.

 

Леон Ледерман, добитник Нобелове награде за физику, у овој изузетно приступачној и духовитој књизи води нас на очаравајуће путовање кроз историју физике елементарних честица. Оно отпочиње у време најранијих античких научних запажања, па се преко Ајнштајна наставља до модерних времена, стално проткано инспиративним слављењем људске радозналости и потраге за истином. Завршава се потрагом за Хигсовим бозоном (божјом честицом), за који су научници претпоставили да ће нам помоћи у откривању последњих тајни субатомског универзума. Божја честица, сада са Ледермановим новим предговором, натераће вас да се чудите непрекидној људској потрази за бесконачно малим.

 

У овој књизи трагамо за одговором на питање од чега је материја изграђена.

 

Квантна теорија представља праву револуцију у науци, а започела је прихватањем чињенице да увек постоји неодређеност у познавању природе. Данас, када наука помера своје границе брже но икада, и готово деценију након што је у ЦЕРН-у откривен Хигсов бозон, оно у шта смо сигурни јесте да ће увек постојати нешто ново што чека да буде откривено.

 

„Прича о потрази за градивним елементима материје већ је много пута испричана, али никад са оволико одушевљења и духовитости... Ледерманов урнебесан опис тога како је помогао да се убеди председник Реган да одобри изградњу суперколајдера оправдао је сам за себе трошак штампања ове књиге.“ – Лос Анђелес тајмс

 

Оно што је Стивен Хокинг за космологију, то је Ледерман за квантну физику.

 

Ако сте љубитељ науке и ако неуморно трагате за одговорима, нећете пропустити прилику да се упознате са књигом Божја честица. Ускоро ћете моћи да је поручите путем сајта www.vulkani.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани