Кућа Добрих Вести

Login

Демонстрација функционисања система обједињене наплатe

Оцените овај чланак
(3 гласова)

poreskaaaaБЕОГРАД – Подношење нове пореске пријаве електронским сервисима Пореске управе за многе привреднике је још увек баук. Управо из тог разлога у Привредној комори Београда сутра ће бити одржана демонстрација функционисања система обједињене наплате.

Уживо ће бити демонстрирано подношење ППП-ПД пријаве Телекома Србије.
У демонстрацији ће учествовати Саша Дулић, помоћник директора Пореске управе и стручни тим Пореске управе, Јасна Смиљанац из Дирекције за финансије Телекома Србије и стручни тим Телекома Србија.
Догађај реализују заједно Удружење информатичке делатности Привредне коморе Београда, Друштво за информатику Србије, Пореска управа Србије и Телеком Србија, у сали на шестом спарту Привредне коморе Београд, Кнеза Милоша 12.
Пореска управа најавила је велику и суштинску промену када су у питању пријаве пореза и доприноса по одбитку. Једанаест пријава – образаца требало би да буде замењено једном пријавом која ће се предавати искључиво електронски, употребом електронског сертфиката.

Обједињена наплата старовала 1. јануара

Систем обједињене наплате стартовао је 1. јануара 2014. године за све пореске обвезнике који су спремни али је омогућен и прелазни режим, до 1. марта чиме се изашло у сусрет захтеву углавном великих система.
Сходно овој најави компаније које се баве израдом рачуноводствено-књиговодственог софтвера требало је да благовремено припреме своје електронске апликације како би њихови корисници спремно дочекали најављене промене.
Детаљније информације у вези ових новина Пореске управе можете погледати на: http://www.poreskauprava.gov.rs/preduzetnici/pregled-propisa/pravilnici/602/pravilnik-o-poreskoj-prijavi-za-porez-po-odbitku.html
Учесници на овом скупу су и произвођачи софтвера, ИТ компаније и ИТ асоцијације, сертификациона тела за квалификоване електронске сертификате, представници државних институција, књиговодствене агенције, специјализовани медији ИТ сектора, стручна јавност као и велики порески обвезници.
Због ограниченог броја места потребно је да своје присуство потврдите Весни Мухић путем e-maila Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

                                                                                Извор: Кућа добрих вести/Привредна комора Београда


Последњи пут измењено среда, 15 јануар 2014 23:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија