A+ A A-

Oбука предузећа да привуку инвеститоре

Оцените овај чланак
(5 гласова)

podrskaБЕОГРАД - Програм интегрисане подршке иновацијама (IISP), који финансира Европска унија, расписао је Јавни позив за обуку и тренинг малих и средњих предузећа (МСП), у оквиру Програма за унапређење инвестиционе спремности.

Циљ програма је да помогне предузећима, а нарочито иновативним фирмама са високим потенцијалом раста, да привуку инвестициони капитал и разумеју захтеве и потребе инвеститора.
У оквиру Програма за унапређење инвестиционе спремности IISP биће организоване бесплатне дводневне тренинг радионице за 100 малих и средњих предузећа у четири регионална центра у Србији: Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

Обука и подршка за мала и средња предузећа

Током радионица малим и средњим предузећима биће пружена обука и саветодавна подршка, обезбеђен менторинг и техничка подршка како би унапредила сегменте пословања од којих зависи њихова инвестициона спремност, ради што успешнијег склапања инвестиционих аранжмана.
Програм интегрисане подршке иновацијама реализује се у сарадњи са Министарством финансија и привреде, Националном агенцијом за регионални развој и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Програм подршке иновацијама

Програм интегрисане подршке иновацијама споводи међународни конзорцијум који предводи GFA Consulting Group GmbH из Немачке. Остали чланови конзорцијума су: Exemplas Holding Ltd (Велика Британија), VDI/VDE-IT GmbH (Немачка) and Finance South East Ltd (Велика Британија).
Конзорцијум сарађује са партнерима у Србији ради повећања конкурентности и економског раста у Србији, кроз јачање иновативних активности у МСП. Заједно ће настојати да побољшају оквирне услове за ефикасну подршку иновативним активностима у МСП сектору и развију инструменте за финансирање иновативних активности у малим и средњим предузећима.
О детаљима овог позива више можете сазнати ОВДЕ

                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 мај 2013 16:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани