Кућа Добрих Вести

Login

Сазнајте нешто више о Удружењу „Жене на прекретници“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zenegiania34343БЕОГРАД - Удружење „Жене на прекретници“ представиће у суботу, 26. новембра у оквиру мултиконгреса „Serbian Vison“ свој рад и мисију.


Удружење “Жене на прекретници” подржава оснаживање жена старости 45+ које су остале без посла да се поново друштвено и економски ангажују. Како се предузетништво показало као једна од најбољих опција економског оснаживања, програм ће представити неколико успешних предузетница које ће изнети своја искуства у покретању и развоју сопственог бизниса. Међу њима ће бити и добитнице овогодишњег признања “Цвет успеха за жену змаја 2016“ које додељује Удружење пословних жена Србије.


Удружење Жене на прекретници основано је у децембру 2015. са намером да утиче на родну неравноправност и оснажи и повеже жене старости 45 плус које су остале без посла.


Циљ програма Удружења је да женама пружи сигуран и подстицајан простор за учење, размену осећања, енергије и знања, као и изградњу властитих компетенеција и ширење међусобних контаката.


Програм психолошке подршке


Програм укључује психолошку подршку која их учи како да савладају властите психолошке потешкоће које су настале губитком посла и обезбеђује им одређене правне савете. Такође, нуди им обуке за комуникационе вештине потребне за тражење посла и даје им основне информације неопходне за самозапошљавање.


Овај свеобухватни програм реализује се кроз пакет од осам радионица у трајању од два месеца. Предавачи и тренери су признати експерти у својим областима. У исто време, два тима, правни и психолошки, нуде специфичну подршку појединачним полазницама.


На крају програма, полазнице имају боља сазнања о сопственим снагама и вештинама, имају знање о разним техникама за израду ЦВ и пријава за посао, као и за учешће на интервјуима за посао, чују корисне информације о другим професионалцима и њиховим искуствима, проширују своју друштвену мрежу, што их све укупно оспособљава да много ефикасније траже нови посао или крену путем нове каријере.


Мултиконгрес „Serbian Vison“ одржава се у хотелу Радисон Блу, а Удружење ће представити свој програм од 10 до 12 часова.


Мултиконгрес „Serbian Vison“ се одржава у организацији немачко– српске привредне коморе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 18 новембар 2016 15:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија