Кућа Добрих Вести

Login

Награђене фирме и појединци за 2012.

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nagrade-uvodnaБЕОГРАД - Традиционално на крају сваке године многе институције у Србији, слично као и у другим земљама, додељују признања за најуспешније појединце, фирме и колективе, па је то учинила и Привредна комора Србије (ПКС) за 2012. годину.

Према оцени ПКС прехрамбена индустрија "Алева" из Новиг Кнежевца, произвoђач аутомобила “Фијат Аутомобили Србија” и фабрика цигарета “Јапан Тобако” из Сенте, само су неки од награђених компанија за остварене пословне резултате у овој години.

Награду ПКС у виду плакете са дипломом добиле су и компаније “Беохемија” из Београда, “Dad „Draxlmaier Automotive“ из Зрењанина, произвођач сокова „Rauch Serbia“ из Коцељеве, „Котленик - Промет“  из  Лађеваца.

За своје пословне успехе у овој години награде је добило још неколико компанија међу којима су и “Elrad Serbia” из Власотинаца, "Inmold“ из Пожеге, "Арома 1990“ из Крушевца” „Ball Packaging” из Земуна.

За остварене пословне резултате уручено је на пригодној свечаности у ПКС 11. децембра, 25 плакета са дипломом представницима предузећа, као и 24 плакете са дипломом и новчане награде појединцима.

Међу награђеним појединцима нашли су се генерални директор “Керамике Кањижа” Ђорђе Ширадовић, власник етно-туристичког комплекса “Дрвенград Мећавник” и познати редитељ Емир Кустурица, генерални директор “Холцим Србија” Густаво Наваро. 

Ту су још и Paul Riley, генерални директор компаније “Филип Морис”, ректор Универзитета Сингидунум Милован Станишић, Милан Величковић, власник породичне млекаре Величковић, Ђорђе Ивковић, власник “Ивковић атељеа”, председник управног одбора "Друштва за информатику Србије“ Никола Марковић, као и власник етно села "Латковац“ Сања Кнежевић, Јубиларна награда Привредне коморе Србије додељена је поводом значајних јубилеја у 2012. години, између осталих, компанији "НИП Зрењанин" за 60 година успешног пословања, фирми "Босис“ из Ваљева 30 година успешног пословања, фирми  "Спектар“ из Чачка за 20 година успешног пословања, као и компанији “Пантелић“ из  Краљева за 20 година успешног пословања.

Ту су још и "Аурора“ из Лучана, "Елсат“ из Чачка и  "Технодент“ из Врњачке бања за 20 година успешног пословања.
За деценију успешног пословања нааграђени су "Хенкел“ - Крушевац и  "Farmalogist“ из Београда.

Награде уручене на дан прославе јубилеја, додељене су за 60 година успешног пословања руднику  "Рудник“, компанији Интерауто“ из Чачка за 20 година успешног пословања, као i „Лафарж групи" (Lafarge) из Беочина за 10 година успешног пословања у Србији.

Представници награђених компанија и појединци изразили су захвалност што је национална асоцијација српске привреде препознала квалитет и резултате привредних друштава и појединаца и изразили наду да ће пословна 2013. година бити успешнија од године која је на измаку.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 20 децембар 2012 11:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија