Кућа Добрих Вести

Login

Рубинова вина освајају Тајван

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Rubin-u-TajpehuКРУШЕВАЦ / ТАЈПЕХ - Крушевачка фабрика пића "Рубин“  полако, али сигурно, осваја тржиште далеке Азије. Пробна испорука српских вина "Цар Лазар" и "Медвеђа крв" стигла је на Тајван посредством фирме "Куо Лијанг Севинг" (Kuo Liang Sewing Co LTD) из Тајпеха, а дегустација је показала је да међу Тајвнацима влада велико интересовање за ова српска пића.

Инсистирање на српским именима наших вина, односно истрајност да се свуда у свету појаве производи на којима пише Рубин и Србија, према информацијама из крушевачке фабрике, логичан је корак ка изградњи наших брендова у иностранству, саопштено је из "Рубина“.

"Вредност пробне испоруке је неколико десетина хиљада евра, али уколико се покаже да је тржиште Тајвана заинтерсовано за Рубинове производе, верујемо да ће испоруке бити веће, разноликог асортимана и далеко вредније", кажу у Рубину.

Из крушевачке компаније кажу да су остали доследни да се "Рубинова“ вина било где у свету продају под оригиналним називима, па је тако на боцама остало "Цар Лазар" и "Медвеђа крв".

"Нисмо пристали да мењамо имена, јер верујемо да је квалитет пресудан и да ће приликом сваке нове испоруке асортиман наших производа бити већи“, истичу у овој компанији.

Промоција српских вина показала се више него добро. Дефиловали су Тајванци у мајицама са ознакама "Рубин“, дегустација се била више него посећена. Пошиљка је из крушевачке фабрике ишла је до Антверпена, одакле је пут наставила бродом. Пошиљка је строго контролисана, са свим неопходним документима, који гарантују оригиналност, квалитет и садржај у боцама.

Крушевачка фабрика пића "Рубин“ наставља да прави вина од грожђа из домаћих винограда. Међу њима се истичу врхунско вино "Тера Лазарика“. Тражена су и стона вина, као и познати Рубинов вињак.

Крушевачка фабрика пића Рубин раније је саопштила да је на Тајван извезла први део пробне количине од око 10.000 флаша вина "Цар Лазар" и "Медведја крв", у вредности око 10.000 евра.

Уколико се покаже да је тржиште Тајвана заинтересовано за "Рубинове“ производе, у тој компанији очекују да ће испоруке бити веће, разноликог асортимана и веће вредности.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 децембар 2012 01:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија