Кућа Добрих Вести

Login

„ЖЕНЕ 45 ПЛУС – Равноправност на тржишту рада и како је постићи”

Оцените овај чланак
(5 гласова)

zenenaprekretnici343rtrtrtrЗавршна онлајн конференција пројекта: “Друга шанса за жене које имају 45+ година у Србији” под називом: “ЖЕНЕ 45 ПЛУС – Равноправност на тржишту рада и како је постићи”;  одржаће се у четвртак, 8. октобра 2020. године у Београду, са почетком у 10 сати.

 

Конференциу организује организује удружење „Жене на прекретници“, уз подршку Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (УНWomen), у оквиру пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” који финансира Европска унија.

 

Конференција “ЖЕНЕ 45 ПЛУС – Равноправност на тржишту рада и како је постићи” има за циљ да осветли и проблематизује једну од горућих тема у области родне равноправности, а која у јавном дискурсу Републике Србије још увек није у довољној мери третирана: питање родне дискриманације на тржишту рада, а која је последица дискриминације на основу старосне доби.

 

На конференцији ће се кроз три панела дискутовати о бројним изазовима са којима се на тржишту рада суочавају жене које припадају групи 45+. Између осталог, у фокусу ће се наћи социјални, економски, радни и људски потенцијал ове друштвене групе, феномен непрепознавања свих капацитета које жене 45+ поседују и перспективе економског губитка који је директна последица оваквог стања. Биће представљена нова истраживања, као и искуства учесника пројекта и његови резултати. Такође, говориће се и о механизмима подршке за осетљиве групе, којима припадају и жене 45+, изазовима са којима се суочавају и начинима њиховог превазилажења. Конференција ће окупити стручну јавност, доносиоце одлука, учеснице пројекта, донаторску заједницу која подржава ову врсту иницијатива и пројеката као и представнике медија и цивилног друштва.

 

Детаљније ОВДЕ.

 

Учешће у раду конференције представљаће додатну потврду важности теме економског оснаживања жена у Републици Србији као једне од кључних области за унапређење укупних економских, друштвених и демократских процеса.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 септембар 2020 12:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија