Кућа Добрих Вести

Login

Жене на прекретници: Представљање публикације

Оцените овај чланак
(5 гласова)

zeneprekretnicaПоводом објављивања публикације „Затварање круга: положај жена на тржишту рада на почетку и на крају каријере“, Удружење „Жене на прекретници“ у сарадњи са Уни Кредит банком организује конференцију за медије где ће публикација бити презентована.

 

Koнференција за медије на којој ће бити представљена Публикација одржаће се у среду, у 11 часова, у  Рајићевој улици 27-29.

 

У наведеној Публикацији говори се о радној каријери млађих и старијих жена, која подсећа на круг и није праћена успоном у економском и друштвеном положају, и квалитету живота. Завршава се тамо где и почиње. На крају пословне каријере жене су забринуте за своју егзистенцију и будућно на које не могу да утичу.

 

Анализом две кључне фазе живота, улазак и излазак са тржишта рада, пажња се усмерава на запошљавање, али и на усклађивање запослености са обавезама у породици и могућностима обезбеђења квалитетног живота и слободног времена.

 

Брига о младим женама важна је не само у постојећем тренутку њихове незапослености, већи у превенцији неповољног положаја на тржишту рада и услова живота у периоду који их очекује. И обрнуто, брига о женама које се данас налазе у контигенту старије радне снаге је брига о данашњим младим женама.

 

Овогодишњом Публикацијом намера је да се упозори на специфичне проблеме са којима се жене, млађе и старије суочавају, да подстакнемо стручну али и најширу јавност, као и доносиоце политичких одлука да усмере своју пажњу ка различитим облицима подршке и мерама за побољшање њиховог постојећег стања.

 

Учеснице на конференцији су: Марија Бабовић, аутор Публикације и директорка програма SeConS-a, Татјана Пријић, виша саветница у стручној служби Повереника за заштиту равноправности, Милина Петровић Милошевић, директорка Одељења за управљање и развој људских ресурса Уни Кредит Банке Србија, Мима Перишић, председница Управног одбора Удружења „Жене на прекретници“, док је модератор Светлана Церовић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 17 новембар 2019 19:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија