Кућа Добрих Вести

Login

Делиблатска пешчара добија комплекс са хотелом, спа центром, базенима и дечјим аква парком

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PixabayakvaparkdfdfdfdfКомпанија Макел електро из Панчева, која се бави продајом расвете и електроматеријала, планира градњу спортско-рекреативно-угоститељског комплекса у Делиблатској Пешчари, на око 8.000 м2, у оквиру излетишта Векерле (Девојачки Бунар) надомак Банатског Карловца, у општини Алибунар.

 

Како је за еКапију рекао власник и директор фирме, Горан Дивљак, реч је о инвестицији вредној 2,5 мил ЕУР.

 

„Комплекс ће садржати хотел са 120 лежајева и у његовом склопу налазиће се спа центар који подразумева затворени базен, сауну, турско купатило и слану соба. Као посебне целине изградићемо ресторан великог капацитета, 5 базена и дечји аква парк са два мања базена“, наводи Дивљак.

 

Он додаје да ће у оквиру комплекса бити изграђена и по два фудбалска кошаркашка и тениска терена.

 

„Постојаће и посебан део за 20 камп кућица са свим прикључцима, а имаћемо и мини золошки врт са мањим животињама, с обзиром да доста деце иде у Вршац који је ту у близини на екскурзије па у повратку свраћају и Делиблатску пешчару“.

 

Према речима нашег саговорника, Делиблатска пешчара је идеална за овакав један комплекс, с обзиром на близину Београда и Темишвара, али и чињеницу да је права ваздушна бања.

 

„Сокобања, Златибор и Делиблатска пешчара имају исти ваздух. Замислите да у Војводини, на 155 метара надморске висине, имате ваздух као на Златибору“, каже Дивљак.

 

Он истиче да ће се комплекс градити у три фазе и да ће цео пројекат бити готов за пет година.

 

Урбанистички пројекат за изградњу овог пројекта, који је израдио пројектни биро Арт Роyал инжењеринг из Панчева, тренутно се налази на јавној презентацији у Општини Алибунар, до 18. маја.

 

У Општини су за еКапију рекли да је следећи корак потврђивање урбанистичког пројекта, после чега следи израда потребних пројеката за издавање грађевинске дозволе, коју, према речима инвеститора, очекују за месец до месец и по дана.

 

„Овај пројекат ће бити од великог значаја за развој туризма на простору Девојачког бунара, а тиме и за развој општине Алибунар“, поручили су из Општине.

 

У пројекту, који се налази и у дигиталном облику на сајту Општине Алибунар, прецизирано је да ће ресторан имати и сопствене смештајне јединице (22 собе и два апартмана), док ће хотел имати на располагању 39 соба и један апартман и кафе бар. Цео комплекс имаће 98 паркинг места.

 

Извор: Е капија


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија