A+ A A-

Почетак нечег лепог и корисног за цео регион

Оцените овај чланак
(44 гласова)

cpnБЕОГРАД – Центар за промоцију науке (ЦПН) у Београду, под покровитељством UNESCO-а, биће 2. и 3. октобра ове године домаћин Прве регионалне конференције о промоцији науке.

Циљ је да се окупе професионални промотери науке, стручњаци и ентузијасти из региона, како би се упознали, повезали и створили мрежу ради размене искуства (и на Конференцији и након ње), као и да би договорили наредне заједничке кораке ради јачања веза између науке и друштва у нашем региону. Овај и будући слични догађаји могу допринети стварању друштава отворених за будуће изазове и помоћи у коришћењу науке и иновација за подстицање економског развоја.

Велики корак ка претварању целог региона у (богато) друштво знања

У региону постоји више независних иницијатива које имају за циљ да се премости јаз између научника и њиховог рада и друштва у целини и да се подстакне интересовање за науку. Ова конференција ће помоћи да се разменом искуства и другим видовима сарадње научна достигнућа чешће поставе на дневни ред у нашим земљама и боље представе најширој публици и привреди (којима су резултати научног рада и намењени).
Путем умрежавања, сви заинтересовани за промоцију науке и њених плодова ће се у својим срединама лакше изборити са изазовима са којима се сусрећу при објашњавању велике важности науке и њеног утицаја на привреду, економију и цело друштво.

Будите учесник нечег великог, битног и прелепог

За Прву регионалну конференцију о промоцији науке се можете пријавити до 20. септембра попунивши пријавни формулар који се налази ОВДЕ . Учешће је бесплатно.
Поделите ову вест са својим пријатељима, јер је један од циљева ове конференције управо дељење искуства и тимски рад, како бисмо лакше и брже урадили нешто корисно за нас појединачно, као и за цело друштво.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 17 септембар 2013 14:51
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани