A+ A A-

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА О АКАДЕМИКУ СТЕФАНОВИЋУ: „Сведочења о наитију“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

naitiФакултет за дипломатију и безбедност организовао је ремијеру играно-документарног филма о академику Димитрију Стефановићу и Студијском хору САНУ „Сведочења о наитију“ аутора Саре Милановић.

 

Премијера ће се одржати у недељу 17. октобра 2021. године у крипти Храма Светог Саве на Врачару с почетком у 18 часова.

 

Димитрије Стефановић (1929-2020) је био истакнути српски музиколог и филолог, свестрани ерудита и академик САНУ, човек који је померио писмени почетак историје српске музике за четири века и дао велики допринос у области музиколошких истраживања.

 

У филму учествује преко четдесет еминентних говорника из света дипломатије, новинарства, религија, музике и музикологије, професори универзитета како у Србији тако и у иностранству, члан краљевске породице и многи други.

 

Реализација овог филма има за циљ да будућим нараштајима приближи лик и дело академика Стефановића и подстакне на даљи напредак у области музике и музиклогије.

 

Представници Адлигата присуствовали су премијери документарног филма "Сведочења о наитију" о члану Адлигата, професору Димитрију Стефановићу (1929-2020), захваљујући чијем ангажању су спасили више стотина хиљада књига.

 

Димитрије Стефановић (1929-2020) је био истакнути српски музиколог и филолог, свестрани ерудита и академик, човек који је померио писмени почетак историје српске музике за четири века и дао велики допринос у области музиколошких истраживања. У филму учествује преко четдесет еминентних говорника из света дипломатије, новинарства, хришћанских цркава, музике и музикологије... Честитамо ауторки филма Сари Милановић.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Адлигат


Последњи пут измењено уторак, 19 октобар 2021 22:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани