Кућа Добрих Вести

Login

НАЈБОЉЕ ЗА КРАЈ: Концерти групе Галија и Наде Павловић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nadapavoviccccГрупа Галија, уз велико одушевљење београдске публике, одржала је концерт у Ботаничкој башти “Јевремовац” 28.јула 2021. у оквиру Garden Sessions фестивала у организацији Центра Београдских фестивала – ЦЕБЕФ.

 

На догађају који је био унапред распродат и за који се у правом смислу тражила карта више, Галија је извела акустичне верзије својих највећих хитова, под називом “Акустично, као некад”.

                                                               galijajedannnnnn

 

Галија је основана пре 43 године у Нишу, а садашњи састав чине певач, композитор и гитариста Ненад Милосављевић, певач и текстописац Предраг Милосављевић, бубњар Бобан Павловић, гитариста Драгутин Јаковљевић, басиста Славиша Павловић и клавијатуриста Горан Антовић. Један су од најтрајнијих састава југословенског и српског рокенрола, а издања групе варирала су од прогресивног рока до мејнстрим звука.

 

Српска џез дива Нада Павловић затворила је серију концерат у Ботаничкој башти „Јевремовац“ у организацији Центра београдских фестивала – ЦЕБЕФ. Назив концерта гласио је  „Lady sings jazz".

 

                              nada2

На одушевљење публике у пуној Ботаничкој башти Нада Павловић је извела џез стандарде по којима је позната широм света, а као посебна „посластица“ на наступу биле су песме чувеног композитора Дарка Краљића.

 

Нада је позната као "бела жена са црним гласом” која је наступала са џез оркестром Ђука Елингтона, са Чиком Коријом, а добила је и комплимент од легендарне Арете Френклин.

 

                            

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 01 август 2021 21:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија