Кућа Добрих Вести

Login

Најбољи светски документарци на фестивалу Белдокс

Оцените овај чланак
(2 гласова)

beldokskksksksksЧетрнаесто издање Међународног фестивала документарног филма Белдокс биће одржано од 9. до 16. септембра у Београду у хибридном формату – на отвореном, у биоскопима, и онлајн.

Као и увек, на Белдоксу ће бити приказани најбољи светски документарни филмови из претходне године, међу којима ће се традиционално наћи бројни наслови приказани на највећим светским фестивалима и добитници најпрестижнијих награда.

 

У истим терминима ће се одржати и Beldocs Industry уз подршку ЕУ кроз програм Креативна европа и подпрограм MEDIA: Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries form Kids & Youth, Beldocs Market.

 

Позив за пријаву пројеката за ове програме је у току.

 

На предстојећем Белдоксу

 

ће бити одржан и део програма Moving cinema 2021, двогодишњег пројекта заједничке европске филмске едукативне платформе, која ће младима од 13 до 18 година у Србији у наредне две године понудити бројне нове могућности за активну партиципацију у области филмске уметности кроз радионице, самостално филмско програмирање, доношење одлука, рад са филмским ствараоцима, и кроз развој нових креативних пракси, знања и вештина. Овај пројекат је настао удруживањем едукативних капацитета пет европских партнера:

 

A Bao A Qu (Španija) - vodeći partner; Meno Avilys (Litvanija); Kijufi (Немачка); Оток Институт (Словенија); Међународни фестивал документарног филма Белдокс (Србија), а који од 2014. године окупља најрелевантније европске актере у области филмске едукације и развоја младе публике. Белдoкс се придружио пројекту крајем 2020. и постао први партнер ван Европске Уније.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено недеља, 14 март 2021 19:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија