A+ A A-

Највећи кабаре у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

legendndndndНовинар Вечерњих Новости Зоран Николић удружио је Раду Ђурић, Љубу и Боду Нинковића, "Легенде" и архитекту Будимира Новаковића да покажу дух престонице   Београдске приче: Магови маркетинга од пре 80 година.

 

У "Комбанк дворани", некадашњој Великој сали Дома синдиката, у суботу, 18. јануара биће одржан несвакидашњи спектакл под називом "Вече београдских прича". Домаћин је познати новинар "Вечерњих новости" и књижевник Зоран Николић, аутор многобројних књига о историји града, али и шармер који је у много наврата публици приближавао најлепше приче из прошлости на боемски и духовит начин. Наступ ће пратити бројне фотографије некадашњег градског амбијента, као и фантастични снимци из програмског архива РТС.

 

Посебну динамику овој вечери подариће гости, познати као заљубљеници у Београд. Пред публику ће изаћи ансамбл "Легенде", који наставља своју култну каријеру са новим певачем, као и Љуба Нинковић, музичар чији акорди су обележили многе београдске љубави. Његов брат, сјајни глумац Слободан Бода Нинковић измамиће осмехе на њему својствен начин, а популарна новинарка и уредник РТС Рада Ђурић предочиће публици како наизглед озбиљан новинарски посао може да има другу, топлу, људску и духовиту страну. Архитекта, писац и фотограф Будимир Буда Новаковић духовито ће дочарати обрисе још неких важних градских враголија.

 

Подсећамо, Николић је каријеру почео сада већ култном књигом "Београд испод Београда", коју је коауторски написао са Видојем Голубовићем, а уследили су "Масонски симболи у Београду", као и роман "Град тајни". Своју посвећеност мистеријама нашег града уобличио је и кроз двотомну књигу "Тајна Новог Београда", коју потписује са новинаром Мирком Радоњићем, а круна досадашње каријере му је књига у три тома "БГ приче" (издање "Новости" и "Лагуне"), која обухвата петогодишњи рад на прикупљању најлепших приповести о нашем граду. Све његове књиге имају вишеструко поновљена издања и најтоплији пријем код публике.

 

Домаћин ове вечери је направио изузетан спој истраживачког рада са приповедачким представљањем резултата онога што је пронашао. Тако је Николић и аутор бројних телевизијских емисија, као и туристичке туре која траје већ пуних осам година, у оквири које води суграђане кроз тајне Београдске тврђаве и њених поџемних објеката.

 

Београд је свакоме добар пријатељ. Овог пута он то жели да вам каже и докаже.

 

Извор: Novosti.rs


Последњи пут измењено субота, 18 јануар 2020 23:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани