A+ A A-

Дан египатске кухиње 21. новембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

danegipatskekuhinjeererer343434Дан египатске кухиње биће одржан у четвртак, 21. новембра са почетком у 18 часова у организацији Београдског маркета и Арапског културног центра.  

 

Египат - место на ком је настала једна од најстаријих цивилизација на свету, мистично место, место тајни и историје. Египат, земља која нас увек одушеви и остави без даха.

 

Колико нас она интригира толико нам је и њена кухиња интересантна. Управо зато овог четвртка вас позивамо у Београдски Маркет да се упознате са египатском гастрономијом.

 

Египатску кухињу карактеришу углавном јела направљена од махунарки, лука, парадајза, зеленог поврћа, често зачињена са доста белог лука и неким занимљивим зачинима карактеристичним управо за Египат. Пиранач је саставни део скоро сваког оброка.

 

Кроз историју Египат је био под окупацијом Турске, што се може видети по храни, по присуству сармица од винове лозе, баклаве, али и кебаба.

 

Поред турске значајан утицај на кухињу Египта је оставила и Енглеска, то се пре свега види по присуству великог броја сирева.

 

Занимљива и другачија, укусна и зачињена, видимо се у Маркету на дегустацији рецепата још једне интернационалне кухиње.

 

Резервације на 060 4466 039.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 новембар 2019 13:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани