A+ A A-

Покренут бесплатни интернет курс о епидемији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

fotodigitalnasrbijaПокренут је курс "Епидемија" на бесплатној интернет платформи net.kabinet настао кроз сарадњу хемичара, биолога, софтверских инжењера, психолога, педагога, илустратора, аниматора и популарног глумца Милоша Биковића, саопштила је Инцијатива "Дигитална Србија".

 

"Курс повезује средњошколска знања о феномену епидемије из угла биологије, хемије, математике и информатике, а кроз њега нас воде популарно писани текстови, илустрације, квизови и глумац Милош Биковић као наратор у едукативним видео садржајима", наводи се у саопштењу.

 

Нови курс на платформи net.kabinet је креиран на основу званичног програма наставе и учења и пре свега је намењен ученицима трећег разреда гимназије и наставницима, али је једнако користан свима који су радознали или желе да освеже знања релевантна за ситуацију у којој се свет тренутно налази.

 

Како каже Небојша Васиљевић, директор Фондације Петља и један од аутора курса, уз интердисциплинарни приступ на ком се темељи "Епидемија" бришу се границе између традиционално постављених наставних предмета те полазници стичу вештину сагледавања проблема из различитих углова.

 

"Епидемија" је писана разумљивим језиком и обогаћена је конкретним примерима, везама са тренутном епидемијом, атрактивним илустрацијама и видео материјалима са лабораторијским експериментима како би се ова важна животна тема што више приближила ученицима.

 

Осим што је важно да се приближи ученицима, замишљено је да курс подстакне сарадњу међу предметним наставницима. Сваком наставнику је у једноставном онлајн окружењу нет.кабинета омогућена директна комуникација са ученицима и праћење њиховог напретка кроз курс.

 

Након објављивања курса посвећеног епидемији, у плану је да се у наредних месец дана на нет.кабинету поставе још два из серије курсева који повезују различите области у циљу јачања критичког размишљања и подстицања потенцијала за решавање реалних проблема.

 

Први овакав курс у Србији настао је у сарадњи Фондације Петља, Иницијативе "Дигитална Србија” и УНИЦЕФ-а.

 

 

Извор: Нова економија

 


Последњи пут измењено среда, 03 март 2021 16:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани