Кућа Добрих Вести

Login

Помоћ за породице у Војводини: Вантелесна оплодња, матерински додатак и куповина некретнине

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bebaslikakakakak3434343Породице у Војводини у којима се родило треће или четврто дете, а које имају потребу да купе нову некретнину или адаптирају постојећу, имају рок до 12. априла да конкуришу за новчану помоћ Покрајинског секретаријата за демографију.

 

Како до помоћи за породице у Војводини: Вантелесна оплодња, матерински додатак и куповина

 

Наиме, у току је конкурс за доделу бесповратних средстава овим породицама, који се односи на доградњу, адаптацију, реконструкцију, текуће и инвестиционо одржавање некретнине у власништву или сувласништву.

 

Право да конкуришу имају породице које живе у Војводини, у којима се почев од 1. јануара 2019. године родило треће или четврто дете. Право се односи на станове и куће, а додељује се укупно 150 милиона динара.

 

Свака породица може да се пријави једном, а по породици се исплаћује највише 1,2 милиона динара.

 

Рок за пријаву је 12. април 2020. године, а све информације о начину пријаве можете да пронађете ОВДЕ.

 

Такође, целе године трају јавни огласи Покрајине који се односе на матерински додатак за незапослене мајке за треће или четврто дете и на поступак вантелесне оплодње.

 

У овој години је укупно 300 милиона динара опредељено из буџета АПВ за матерински додатак незапосленим мајкама које су почев од јула 2018. године родиле треће или четврто дете, а на евиденцији су Националне службе за запошљавање најмање годину дана до дана рођења детета, као и од дана рођења детета до дана подношења захтева, непрекидно.

 

Исплата је месечно, у износу од по 15.000 динара, непрекидно и најдуже 24 месеца. Захтев се подноси најкасније до навршених шест месеци живота трећег, односно четвртог детета, општинској управи у којој живи мајка. Овај јавни оглас отворен је током целе године, а сви детаљи налазе се ОВДЕ.

 

У току је и јавни оглас вредан 50 милиона динара намењен биомедицински потпомогнутој оплодњи. Право на покушај вантелесне оплодње у некој од здравствених установа у Војводини имају парови и породице у којима жена нема више од 45 година, што је напредак у односу на претходне периоде, кад је старосна граница била 44 године за жене.

 

Омогућено је суфинансирање трошкова вантелесне оплодње, са могућношћу замрзавања ембриона (нова могућност), у износу од 240.000 динара и право на суфинансирање трошкова за криоембриотрансфер у износу од 100.000 динара, једнократно.

 

Више о овој мери читајте детаљно у нашем тексту ОВДЕ, а информације о аплицирању су доступне ОВДЕ.

 

Извор: 021.rs/Кућа добрих вести



Последњи пут измењено четвртак, 20 фебруар 2020 14:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија