Кућа Добрих Вести

Login

Нуријел Рубини у Београду 8. новембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

GEOPLITIKRUBINDFDFDFDЈедан од најпознатијих економиста данашњице Нуријел Рубини говориће у Београду 8. новембра, на догађају под називом „Геополитички ризици: У сусрет глобалној рецесији у 2020" који организује Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД).

 

Рубини предаје на Стерн пословној школи Универзитета у Њујорку и пружа консултантске услуге, а светску славу задобио је након што је први предвидео светску економску кризу и понео надимак „Доктор Пропаст" (Dr Doom).

 

Током своје презентације Међународном монетарном фонду (ММФ) 2006. године, Рубини је упозорио на предстојећу рецесију због мехура на кредитном и стамбеном тржишту. Његова предвиђања су се обистинила у 2008. години, када је светска економска криза и званично почела.

 

Радио је као истраживач и саветник у ММФ-у, за америчке Федералне резерве, Светску банку и за централну банку Израела. Био је и виши економски саветник председника САД Била Клинтона, а касније и у Министарству финансија САД.

 

Догађај ће почети у 18 часова у просторијама Општине Стари Град, а присуство је неопходно потврдити на Фејсбук страници ЦИРСД-а.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 01 новембар 2019 15:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија