Кућа Добрих Вести

Login

Међународна конференција: Предузетнице за ново доба

Оцените овај чланак
(3 гласова)

UdruzenjeeeeeБЕОГРАД - Привредна комора Србије и Удружење пословних жена Србије организују дводневну конференцију „Предузетнице за ново доба - Нове могућности за оживљавање привреде у региону”. 

 

Суорганизатори овог скупа су Европска мрежа предузетништва Србије (ЕЕН), Регионални центар за развој предузетничких компетенција за земље југоисточне Европе и Регионални савет за сарадњу, најавила је Привредна комора Србије.


Сутра, другог дана конференције учесницима ће се обратити Сања Поповић Пантић, председница Удружења пословних жена Србије, Мирослав Милетић, потпредседник Привредне коморе Србије, Бранка Драшковић, саветница потпредседнице Владе Републике Србије за област родне равноправности, Вера Јовановска Типко, амбасадорка Републике Македоније у Републици Србији, Нариндер Чаухан, амбасадорка Републике Индије у Републици Србији и Драгана Ђурица, координаторка Инвестиционог комитета у Савету за регионалну сарадњу.


Циљ конференције је успостављање нових пословних контаката међу предузетницама из земаља региона, јачање њиховог утицаја на промену пословног окружења, стварање шире регионалне иницијативе за унапређење женског предузетништва и њихово умрежавање ради заједничког наступа. Организоваће се Б2Б пословни сусрети у организацији Европске мреже предузетништва – ЕЕН Србија.


Међународна конференција посвећена је регионалном пројекту “Wомен Ентрепренеурсхип – а јоб цреатион енгине фор СЕЕ” који су подржали: Регионални центар за развој предузетничких компетенција – SEECEL, Gender Tack Force – GTF, канцеларија СИДА и Регионални савет за сарадњу – RCC.


Главне теме конференције су јавно заговарање у региону, могућности и резултати умреженог наступа, као и приступи изворима финансирања као предуслову за одрживост женских бизниса. На панел дискусијама учествоваће представници релевантних институција и огранизација за женско предузетништво из региона: Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Косова и земље домаћина Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 25 септембар 2015 21:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија