A+ A A-

Сјајна прилика за дружење „life science“ студената

Оцените овај чланак
(29 гласова)

БЕОГРАД - Од 15. до 18. јануара 2015. године у Дому омладине у Београду биће одржан скуп под називом „Belgrade International Molecular Life Science Conference for Students (BIMLS)“.


Организатори су Институт за надарену и талентовану децу и омладину, Регионални центар за таленте Београд 2 и Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду. Ова студентска конференција окупиће студенте основних, мастер и докторских студија са факултета и из института који се баве истраживањима у области „life science“. Учесници ће на овом скупу имати прилику за међусобну размену идеја и резултата истраживања, као и за дискусију са водећим стручњацима из области.


Рок за предају абстраката је 15. новембар, а рок за регистрацију за учешће је 25. децембар 2014. Програм скупа ће обухватити предавања, радионице и усмене и постер презентације студентских радова, као и посету неким од београдских института који се баве истраживањем у области „life science“.


С обиром да ће се на једном месту наћи пуууно младих људи заинтересованих за разне науке које проучавају живот (односно живе организме), ова конференција је фантастична прилика за међусобно упознавање, стварање контаката за садашња и будућа истраживања, размену искустава и идеја и (најлепше од свега) четири дана незаборавног дружења. Обиље информација може се наћи на сајту www.bimls2015.com.


Поделите ову информацију са својим пријатељима било да живе у Србији или у иностранству. И немојте се изненадити ако вам неко од њих буде био веома, веома захвалан на томе. Иако биологија остаје основна наука која проучава жива бића, њихову структуру, животне функције и манифестације, понашање и еколошке односе, технолошки напредак у науци уопште је довео до све већег броја специјализација и интердисциплинарних области. Ова конференција је сјајна прилика да се сви окупе на једном месту.

Belgrade International Molecular Life Science Conference for Students 2015.

The first Belgrade International Molecular Life Science Conference for Students (BIMLS 2015) is going to take place from 15th to 18th January 2015 in Belgrade Youth Center. This conference aims to bring together Bachelor, Master and PhD students from faculties and institutes involved in life science research. It will enable exchange of research ideas and results, acquiring knowledge and skills, introducing students to research fields and career opportunities in life science, discussing current topics in life science research with leading experts and networking and interdisciplinary exchange of knowledge. Participants will be offered a chance to present the results of their scientific work and discuss them with their colleagues, as well as leading experts. The conference organizers are Institute for Gifted and Talented Children and Youth and Institute of Molecular Genetics and Genetic Engineering, University of Belgrade.


Abstract submission deadline is 15th November 2014. All abstracts must be in English language and reporting on the original research. The text limit is 2500 characters without spaces, not including the title and the presenter information (no tables or figures are allowed). Submitting author is required to insure that all listed co-authors have reviewed the abstract and takes responsibility for its content. Acceptance of the abstract in the program and assignment to a session are determined solely by the Scientific Committee based on a review of the abstract for the quality and originality of their research and scientific content.


Registration deadline is 25th December 2014. The conference fees are: EUR 20 for students with poster presentations, EUR 35 for non-presenting students and EUR 50 for non-students. Ten students whose abstracts are selected for oral presentation will attend the conference free of charge.


The conference program will include lectures by experts, workshops and oral and poster presentations of the accepted abstracts. Each participant can apply for a short visit to one of the institutions in Belgrade involved in life science research, which will be organized on the second day of the conference. The best oral and poster presentations will be announced and awarded on the last day of the conference.
www.bimls2015.com
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани