A+ A A-

Велики глобални хакатон за решења против пандемије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hakatonpandemiagfggfgfgfГлобални онлајн хакатон за стварање решења за пандемију и њене последице, биће одржан од 9. до 12. априла.

 

Очекује се више од милион учесника, а наградни фонд је 120.000 евра.

 

Покрет “Hack the Crisis”је почео у Естонији и до сада се укључило више од 100.000 учесника из 40 земаља. У њега су се поред бројних земаља, укључили и различити ментори попут генералног директора OpenAI-a , Сама Алтмана, бившег председника Естоније Томаса Хендрика Илвеса, као и стручњаци из инвестиционих фондова, креативне и медијске индустрије.

 

https://theglobalhack.com/

 

Не чуди што је све почело у Естонији, познатој по пионирским корацима у дигиталиацији, где су се још средином марта јавни и приватни сектор организовали дводневни онлине хакатон како би помогли у решавању кризе. На основу њега је развијено неколико технолошких решења, попут мапе, цхат бот система, здравственог упитника, платформе за повезивање волонтера. После таквог успеха, тамошњи председник је позвао и остале земље да организују сопствене хакатоне.

 

Земље које су се придружиле иницијативи су Италија, Летонија, Пољска, Украјина, Литванија, Финска, Молдавија, Немачка, Белорусија, Индија, Велика Британија, Аустрија, Белгија, Бразил, Мађарска, Канада, Француска, Бугарска, Швајцарска, Шведска, Португал, Турска, Норвешка, Холандија, Авганистан, Косово, Данска, Аустралија, Кипар, Албанија, Мадагаскар, Бенин и Грузија.

 

Позив је отворен и за Србију, могу се укључити и сви појединци и тимови, путем платформе The Global Hack.

 

Извор: Стартит


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани