A+ A A-

Отворен конкурс за Рок камп за девојчице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rokkampdfdfdfdfdРок камп за девојчице биће одржан од 17. до 27. августа у три места у Србији, а конкурс за овогодишње учеснице отворен је до 12. јула, док ће резултати бити објављени 20. јула.

 

Како је безбедност девојчица на првом месту, истичу организатори, формат овогодишњег кампа је промењен и подразумеваће низ дневних радионица у три града из којих буде највише пријављених.

 

На овај начин, избегавањем заједничког ноћења и радом у мањим групама биће обезбеђено физичко дистанцирање учесница и менторки и мали број особа у затвореним просторијама.

 

У прва два места камп ће се одржати од 17. до 21. августа, док ће трећи град организаторски и менторски тим посетити у периоду од 23. до 27. августа.

 

Новина која ће бити уведена ове године јесте да на конкурс за учешће могу да се пријаве и полазнице са свих претходних кампова, иако ће током одабира учесница девојчице које до сада нису учествовале у кампу имати предност.

 

Рок камп је непрофитни програм намењен девојчицама узраста од 11 до 14 година из свих делова Србије које се интересују за рок музику.

 

Током пет дана кампа, учеснице ће учити основе или усавршавати свирање електричне гитаре, бас гитаре, бубњева или клавијатура.

 

Биће формирани бендови са по четири чланице, а последњег дана кампа ће уместо заједничког наступа бити снимљена по једна песма сваког бенда, те ће активности девојчица на кампу резултирати финалним видео снимком који ће бити представљен јавности.

 

Поред радионица инструмената и заједничких проби, у програм су укључене и радионице певања, писања текстова, компоновања, као и упознавања са музичком и техничком опремом.

 

На кампу ће гостовати и друге музичарке и музичари од којих ће учеснице моћи да сазнају како су изгледали њихови музички почеци, али и да добију корисне савете о даљем напредовању и раду.

 

За учешће на кампу музичко образовање девојчица није пресудно, као ни поседовање сопственог инструмента (ако девојчица има свој инструмент слободно може да га понесе и на њему свира током кампа).

 

Потребно је само да девојчица буде музикална и има осећај за ритам.

 

У току је и кампања за донирање инструмената и музичке опреме Рок кампу, а све информације о пријављивању на овогодишњи камп заинтересовани могу пронаћи на сајту и Фејсбук страници.

 

Иза Рок кампа за девојчице стоји Организација за промоцију активизма ОПА у оквиру програма за афирмацију женског стваралаштва FEMIX, који се реализује од 2010. године у сарадњи са великим бројем организација, колектива, уметница и уметника.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено среда, 24 јун 2020 20:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани