Кућа Добрих Вести

Login

"Ћирбастерс 3.0 - кад је технологија срела ћирилицу"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

cirabasterrrrrrrБЕОГРАД – Шеста годишњица ћириличког .СРБ домена биће обележена скупом „Ћирбастерс 3.0“, који организује Фондација "Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС), а на тему свима доступних решења за једноставну примену ћирилице на Интернету.

 

Датум скупа није уобичајеног 27. јануара, већ 23. јануара, од 17.30 до 20.00, а место одржавања панел дискусије је ICT hub, Краља Милана 10 (улаз из Девојачког парка), у Београду.

 

Модератор скупа биће Урош Богдановић, мултимедијални стваралац, а учесници су Оливера Стојадиновић, редовни професор Факултета примењених уметности у Београду, Ненад Пантелић, SEO стручњак, Сибин Грашић, веб девелопер, Владимир Марић, директор предузећа „Мрежни Системи“ и Предраг Милићевић, руководилац Сектора маркетинга и комуникација РНИДС-а.

 

Овог пута „Ћирбастерс“ не разбија митове и не сузбија изговоре за некоришћење ћирилице на Интернету, већ даје практична решења за мултилингвалне фонтове и типографске проблеме са српским курзивом, разјашњава Гуглов поглед на дупли садржај сајтова и примену атрибута „hreflang“, говори о аутоматском пресловљавању из ћирилице у латиницу у WordPress-у и Drupal-у, а биће дат и кратак преглед ћириличких стандарда кроз историју.

 

Улаз је слободан за све заинтересоване а пријава није обавезна.

 

Видео пренос скупа биће доступан OВДЕ.

 

Погледајте више информација о:

Ћирбастерс 3.0

Ћирбастерс 2.0

Ћирбастерс 1.0

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 јануар 2018 12:46

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија