Кућа Добрих Вести

Login

Пријави своју ствар: Конкурс за награду „Милан Младеновић“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PRIJAVISVOJUSVATDFDFDFЗадужбина Милана Младеновића расписује конкурс за Награду Милан Младеновић 2021.

 

Конкурс за награду "Милан Младеновић" расписан је данас и под слоганом "Пријави своју ствар" траје до 30. јуна, саопштено је из задужбине која носи име певача, гитаристе, аутора песама и вође групе ЕКВ.

 

Награда је установљена са циљем да подстиц̌е музиц̌ко стваралаштво које одликују вредности својствене Милановој уметниц̌кој заоставштини, а додељује се за најбољу песму са простора бивше Југославије на свечаности 21. септембра – на дан Милановог рођења, наводе организатори конкурса из Задужбине Милана Младеновића.

 

Конкурс је отворен за ауторе из свих земаља бивше Југославије, а могу послати песму на неком од језика који се говоре на подручју бивших југословенских република, укључујући ту и језике мањина.

 

Пропозицијама је предвиђено и да један аутор (или група аутора) може да конкурише са само једном песмом, објављеном између 1. јула 2020. и 30. јуна 2021. године, а пријаве могу да поднесу аутори, извођачи или издавачи преко формулара на сајту Задужбине до 30. јуна 2021. у поноћ. Под објављеном песмом сматра се она коју аутори или неко други уз његову дозволу објави на носачу звука или на дигиталним платформана. Поред пријавног формулара, на сајту је доступна и комплетна документација везана за услове конкурса и правила за додељивање награде.

 

О победничкој песми ове године ће одлучивати регионални жири у ком су музичари Дамир Урбан (Хрватска), Кирил Џајковски (Северна Македонија), Иван Феце Фирчи (Србија) и музички новинари Катарина Епштајн (Србија) и Зоран Стајчић (Хрватска).

 

Стручни жири ће прво одабрати 12 финалиста који ће бити објављени на промотивној компилацији у продукцији Задужбине Милана Младеновића, а добитници овогодишњег признања биће награђени и новчаном наградом од 2.000 евра, наводе организатори конкурса и додају да она неће бити додељена ако жири оцени да ниједна песма не носи вредности које подразумева ово признање.

 

Награда Милан Младеновић ове године додељује се трећи пут, а до сада су је добили група Артан Лили за песму „D.E.P.R.A“ (2019) и група Драм за песму „Дај ми све“ (2020).

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија