A+ A A-

На Нишвил ТВ за викенд бесплатно гледање аргентинског „Џез фестивала на плажи“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jazplakatkkkkkКомплетан програм аргентинског “Festival de Jazz en la Playa” на Nišville TV гледаоци ће моћи 30. и 31. јануара бесплатно да гледају и слушају, односно насупте састава: Jazz 4, Ad Libitum, Migel Anhel Taljarita, Nevua Jazz Trio, Tango Jazz Quartet, Sotavento Big Band, Orquesta de Monte, Orquesta de Cañuelas, Marselo Gilespi Rodriges.

 

Захваљујући дугогодишњој сарадњи кроз наступе, а сада већ и пријатељству Нишвил џез фестивала и аргентинских музичара окупљених око Tango Jazz Qyarteta и Сотавенто биг бенда, током предстојећег викенда, у суботу и недељу (30. и 31. јануара) на Нишвил ТВ платформи биће емитован комплетан програм двадесетог издања “Festval de Jaz zen la Playa“ (Џез фестивал на плажи) који је протеклог викенда одржан у аргентинском граду Остендеу на Атлантском океану, 400 километара од Буенос Ајреса.

 

Директор овог фестивала је саксофониста, композитор, диригент и педагог Густаво Фирмених (иначе и лидер поменутих састава Tango Jazz Qyartet и Сотавенто Биг Бeнд). Током протеклих двадесет година, на сценамаа овог фестивала наступили су сви најзначајнији аргентински и јужноамерички музичари, али и џезери из свих осталих крајева света, представљајући читаву лепезу стилова од свинга, преко би бапа и хард бапа, до различитих фузија џеза и других стилова – поготово аргентинске музичке традиције. Такође, фестивал је увек био отворен за представљање младих састава којима су ти наступи по правилу били значајна “одскочна даска” за даљу каријеру.

 

Публику овог фестивал осим становника овог дела, али и целе Аргентине, чине туристи из целог света, а овогодишње издање је уз поштовање протокола за сузбијање коронавируса било комбинација живих наступа у одмаралишту Barlovento Beach у Остендеу и претходно снимљених концерата.

 

Фестивал је у директном преносу или у одложеним снимцима, емитован на тридесетак платформи џез фестивала и клубова од Њујорка до Мозамбика – укључујући и истоимени белгијски град Остенде. Иначе ова два града истог имена су и званично побрамитљена, јер су аргентински Остенде почетком 20. века основали управо имигранти из Белгије.

 

Извор: N1


Последњи пут измењено субота, 30 јануар 2021 14:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани