Кућа Добрих Вести

Login

Кинотека: Документарни филм „Момчило“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

momčiloviccccДокументарни филм „Момчило“, аутора Милана Поповића приказаће се примејерно у понедељак 22.априла од 19 сату у Југословенској кинотетци (Узун Миркова).

 

Овај филм својеврсно је сведочење о херојству најмлађег српског каплара Момчила Гаврића.

 

Сто година касније причу о најмлађем хероју Великог рата приповеда десетогодишњи дечак Момчило, који је (на срећу) рат упознао само кроз видео игре. Када га аутор филма виртуелно посети, њих двојица крећу у невероватну игру рата, откривајући притом један другом невероавтне чињенице о трагичној судбини и невероватном херојству Момчила Гаврића.

                                                momčiloidrvovovo

Неуобичајена структура филма лако кореспондира са најширом публиком, а посебно је атрактивна за школарце, јер им нуди на веома занимљив начин сазнања из историје (њихових вршњака из Великог рата) која се локо уче и усвајају.

 

Филм је реализован у копродукцији кућа Танграм Ентертаинмент и Застава филм, уз подршку Дунав осигурања и Града Београда. Улогу Момчила тумачи Алекса Гитарић, док се као војводу Мишића игра Алек РодићТремин премијере је симболично у корелацији како са обележавањем Даном Војске Србије (23.април), тако и са датумом рођења (01. мај 1906) и датумом смрти (28.април 1993) Момчила Гаврића.

 

Улаз је слободан.

                                              Premijeroiaiaa

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 21 април 2019 15:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија