Кућа Добрих Вести

Login

Шетње „Културна баштина Топчидера”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kulturnabastinaШетње „Културна баштина Топчидера” представљају јединствен пример међуинституционалне сарадње, а након скоро тридесет организованих шетњи, програм „Културна баштина Топчидера“ се наставља и у 2019. години.

 

Топчидер се још од средине 19. века осмишљава као градска оаза, са бројним парковима, излетиштима, великим зеленим и пошумљеним површинама. У његовом зеленилу крију се и бројне виле, летњиковци и уметнички атељеи подигнути почетком 20. века.

 

У новом циклусу шетњи „Културна баштина Топчидера”, у различитим терминима од јануара до априла 2019, истражујемо: Музеј афричке уметности, Кућу краља Петра, Кућу легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Амбасаду Арапске републике Египат, Јавни акваријум и тропикаријум Београд, као и Веспа музеј Србија.

 

Кроз шетњу која траје нешто више од два сата, историчарке уметности Ана Кнежевић, кустоскиња Музеја афричке уметности, и Ивана Затежић, сарадница Куће легата, ту су да упознају суграђане са неким мање познатим, каткад и неоткривеним занимљивостима овог дела града.

 

Детаљан распоред и руте кретања могу се наћи на званичном сајту Музеја а важно је напоменути да је обавеза заинтересованих да када се одлуче за неку од шетњи, контактирају Музеј на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 18 јануар 2019 14:53

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија