Кућа Добрих Вести

Login

Јубилеј сарадње Србије и Пакистана

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pakistanciБЕОГРАД – Седамдесет година од успостављања дипломатских односа између Пакистана и Србије обележено је 18. маја.

 

Обе стране успоставиле су дипломатске односе 1948. године, када је Пакистан и даље био у фази стицања независности.

 

После протеклих седам деценија развоја, данас се билатерални односи обележавају повећањем билатералне трговине и размене посета на различитим нивоима.


Да би прославили овај догађај, на пригодан начин, различити програми су планирани међусобном сарадњом обе стране, што укључује културно гала вече током дана пријема Пакистана, обуку Српске крикетске федерације од стране Пакистанског одбора за крикет, изложбу историјских докумената поводом 70 година билатералних односа и изложбу пакистанских производа и манга у Србији, укључујући постављање бисте Kveid-e-Azam Muhammada Ali Jinnah на јавном месту у Београду.

 

Пакистан и Србија такође су иницирали поновно потврђивање споразума и меморандума о разумевању потписаних у ових седам деценија, који су наџивели свој корисни период.
Билатералне односе карактерише међусобна подршка у многим питањима од међународног интереса, као и сарадња на мултилатералним форумима.

 

Пакистан сматра да је Србија важна земља на Западном Балкану и жели јој успех на свом путу ка придруживању Европској унији, који је један од највећих трговинских партнера Пакистана, саопштено је из Амбасаде Исламске Републике Пакистан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 мај 2018 11:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија