Кућа Добрих Вести

Login

Портал за пружање савета и пријаву узнемирујућих садржаја на интернету

Оцените овај чланак
(2 гласова)

FOTOMATICKAБЕОГРАД - Национални контакт центар за безбедност деце на интернету развио нову дигиталну платформу за пружање савета и пријаву штетних и узнемирујућих садржаја на интернету на адреси www.pametnoibezbedno.gov.rs, подсетивши да се сви грађани могу обратити Центру и на број телефона 19833.

 

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је поводом Међународног дана детета да је дигитално насиље један од највећих проблема са којима се деца сусрећу у савременом добу, истичући да је сходно томе подизање нивоа безбедности деце у дигиталном окружењу приоритет у активностима тог Министарства.

 

Државни секретар је указала да је на новом сајту Центра сада омогућено школама, организацијама, групама грађана, не само да преузму едукативне презентације већ и да закажу предавање које ће представници центра одржати у њиховом граду или на њиховој друштвеној групи путем дигиталних канала.

 

„Едукатори Центра настављају редовне презентације у школама у Србији. Прошле недеље одржана су предавања за ученике и родитеље у основним школама у Сремској Каменици и у Смедереву, а до краја ове године обићи ће још око десет школа“, навела је Матић, подсетивши да су од почетка школске године одржане презентације у преко 20 школа за око 2000 деце и преко 600 родитеља.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 20 новембар 2017 15:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија