Кућа Добрих Вести

Login

Одржана Синергија 2017

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Zeljko VujinovicБЕОГРАД - Највећа и најутицајнија конференција посвећена информационо-комуникационим технологијама – Синергија 17 – одржана је у београдском хотелу Crowne Plaza.


Овогодишња Синергија, одржана је под слоганом „Еngage digitally“ a основна идеја је била да учеснике упозна са бројним аспектима индустријске револуције.


Конференција је отворена уводним излагањем Жељка Вујиновића, генералног директора Microsoftа у Србији.


„У складу са слоганом  "Еngage digitally" под којим се одржава Синергија 17, и ове године бавићемо се темом дигиталне трансформације и начинима како дигитализација може да помогне индустријама које нису базично везане за ИТ да у својим пословним процесима буду ефикасније и продуктивније. Дигитална трансформација подразумева блиску сарадњу свих учесника на тржишту – државе, привреде и грађана. Информације и иновативност, као важни елементи тог процеса, морају да буду у служби развоја тржишта и нових индустрија јер сваки успешан дигитални сервис аутоматски ствара додатну вредност корисницима када је услуга персонализована.“ изјавио је Вујиновић.


Трећу годину за редом, Синергију је отворио и Драган Томић, директор Развојног центра microsoftа у Србији, чији успех ове године посебно обележава и 10 година постојања и рада SQL у Србији.


Специјалан гост на отварању био је и Никола Божиновић – директор компаније Framе, која сопственим цлоуд-производом подржава дигитализацију корпорација широм света. Он је поделио искуства овог успешног стартап пројекта у који је инвестирала и корпорација microsoft, и о томе како је српски тим Фраме-а заједно са колегама из Редмонда креирао једноставно решење за виртуелизацију која уз помоћ cloud платформе осваја свет. Он је истакао да је данас мисија сваке успешне компаније да учини што већи број организација и људи продуктивнијим.


Технички дани конфернеције одржани су 25. и 26. октобра и донели су никада већи број потпуно нових тема и предавача. Преко 70 сесија и излагања током прва два дана бавило се темама из области: Business Solutions, Modern Business, Data Platform & Business Intelligence, Developer Platform, Tools & DevOps, Internet of Things, Security & Identity, User eXperience, Mixed Reality & Games, Web & Cloud Apps, и много других.


Посебан фокус ове године заслужила су и предавања која се односе на Modern Business segment.


Иновације о којима се говорило на конференцији дефинишу будућност пословања и најпрактичније приказују суштину четврте индустријске револуције.


Криптовалуте, blockchain технологије, beacon технологије и cloud решења у свакодневној примени мобилних апликација – само су неке од изузетно интересантних и динамичних презентација које су учесници имали прилике да виде на Техничким данима Синергије.


Трећи, Бизнис дан, окупио је најрелеватније саговорнике из државних институција и најуспешнијих компанија у Србији и региону који су разговарали о томе шта доноси четврта индустријска револуција.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 октобар 2017 11:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија