Кућа Добрих Вести

Login

Мајкрософт развојни центар запошљава 50 нових ИТ стручњака

Оцените овај чланак
(4 гласова)

microfototadfdfdfdfdfМајкрософт развојни центар у Србији (MDCS), који је и ове године проглашен за најпожељнијег ИТ послодавца у Србији, расписао је конкурс за још 50 нових стручњака.

 

Сви заинтересовани могу да конкуришу за Азуре тим, који планира запошљавање 20 нових колега, као и за Офис тимове (Office Canvas i Office Media Group)), који имају потребу за 30 новозапослених, а чија је експанзија предвиђена у наредном периоду.

 

Драган Томић, директор МДЦС, каже да су од новембра запослили 60 нових колега који су постали већ интегрални део тима и тиме остварили раст од 20 одсто у кадровима

 

"Поносни смо на развој нашег центра и на све веће поверење које нам се указује, јер потврђујемо да улагање у наш београдски центар доноси и напредак целој компанији. Од новембра смо запослили 60 нових колега који су постали већ интегрални део тима и тиме остварили раст од 20 одсто у кадровима. Настављамо да улажемо у људе, а то је повод да позовемо у своје редове нове квалитетне кандидате за запослење из Србије и региона. Поред тога, наши напори усмерени су и према свим стручњацима који живе у иностранству, а желе да се врате и наставе своју ИТ каријеру у Србији", изјавио је Томић.

 

Додао је да је са "последња два појачања од 60, односно 50 нових људи, Мајкрософт развојни центар проширио свој тим за 35 одсто".

 

Офис Србија тим је фокусиран на најмодерније иновације Мајкрософт офис производа и сервиса. Kористећи савремене технологије вештачке интелигенције, тим развија напредне функционалности за милионе корисника Мајкрософт офис производа, укључујући Word, PowerPoint, Excel, Офис мобилна апликација итд.

 

Тим је посебно специјализован у технологијама разумевања докумената и кроз године искуства је развио бројне функционалности, технологије и сервисе, са циљем побољшања продуктивности корисника у свим сегментима, укључујући школе, мале и велике фирме.

 

Две истакнутије области којима тим данас развија везане су за напредну помоћ при писању и стилизовању докумената (Microsoft Editor i Word Designer), као и сервиси за конверзију докумената који штеде на стотине сати корисничког времена, као што су дигитализација слика и ПДФ докумената у Word и Excel апликацијама.

 

Office Media Group тим развија платформу за коришћење видеа у пословном окружењу. Циљ је омогућити људима да комуницирају, документују и сарађују видео материјалима, пођеднако једноставно као и осталим документима у Офис пакету.

 

Тим развија модерне алате засноване на вештацкој интелигенцији који олакшавају корисницима гледање, креирање и мењање видео снимака.

 

Мајкрософт развојни центар у Србији је отворен 2005. године, као четврти по реду развојни центар ове компаније у свету, и чини га више од 350 врхунских стручњака из области компјутерских наука и примењене математике.

 

Сви заинтересовани за рад у тиму Развојног центра Мајкрософта у Србији могу да се пријаве на овом ЛИНКУ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Мајкрософт

 



Последњи пут измењено петак, 02 април 2021 18:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија