Кућа Добрих Вести

Login

Представљање Нацрта Закона о међубанкарским накнадама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

paltnekratice333333БЕОГРАД - НБС је припремила Нацрт Закона којим се ограничава висина међубанкарских накнада по основу платних картица и посебним правилима пословања код платних трансакција на основу платних картица.



Презентација тог Нацрта одржаће се у уторак, 19. септембра са почетком у 12 часова у Ресавској 15, најавила је Привредна комора Србије.

 

Овим законским решењем уводе се одређена правила у пословању са платним картицама која се односе не само на банке издаваоце и прихватиоце, већ и на трговце, процесоре и остала лица која пружају техничку подршку у трансакцијама са платним картицама.

 

Примена Закона одразиће се на висину провизије коју плаћају трговци (сви примаоци плаћања).



Како ће овај Закон уредити материју која је релевантна за велики број чланица ПКС, презентација Нацрта у Привредној комори Србије је прилика да се представници банака, трговачке мреже и других релевантних учесника у пословању са платним картицама, ближе упознају са одредбама Нацрта Закона и добију одговоре на отворена питања и недоумице.



Рок за достављање примедби НБС на Нацрт Закона је 20. септембар 2017. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 16 септембар 2017 17:47

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија