Кућа Добрих Вести

Login

"Рубин" и на Тајвану

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vino-uvodnaКРУШЕВАЦ – Позната вина крушевачког „Рубина“ „Цар Лазар“ и „Медвеђа крв“ испоручена су на Тајван, чиме је ова компанија, како истичу, почела да осваја и ново тржиште далеке Азије. Испорука ове прве пробне количине српских вина  обавља се посредством компаније „Kuo Liang Sewing Co LTD“ из Тајпеја,  главног града те острвске земље.

- Вредност пробне испоруке је неколико десетина хиљада евра, али уколико се покаже да је тржиште Тајвана заинтерсовано за „Рубинове“ производе, верујемо да ће испоруке бити веће, разноликог асортимана и далеко вредније, наводи се у саопштењу „Рубина“ достављеном данас „Кући добрих вести“.

Пошиљка је из крушевачке фабрике кренула крајем августа до белгијског лучког града Антверпена, одакле је наставила пут бродом.

- "Рубин" је остао доследан да се наша вина било где у свету продају под нашим називима, па је тако на боцама остало „Цар Лазар“, „Медвеђа крв“ – објашњавају у „Рубину“. – Нисмо пристали да мењамо имена, јер верујемо да је квалитет пресудан и да ће приликом сваке нове испоруке асортиман наших производа бити већи.

Инсистирање на српским именима наших вина, односно истрајност да се свуда у свету појаве производи на којима пише „Рубин“ и Србија, према информацијама из крушевачке фабрике, логичан је корак ка изградњи наших брендова у иностранству.

Крушевачка фабрика пића „Рубин“започела је бербу грожђа са домаћих винограда, од чега ће правити врхунска вина „Тера Лазарика“, али и тражена стона вина, као и вињак, своју водећу робну марку.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 септембар 2012 18:18
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија