Кућа Добрих Вести

Login

ВОДИЧ: За анђеле инвеститоре у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ANDJEOINVESITORDFDFDFDFПројекат “Србија Иновира”, који заједнички спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и ICT Hub и Иницијатива “Дигитална Србија”, објавили су Водич за анђеоско инвестирање у Србији, како би потенцијалним пословним анђелима и стартапима помогли да још боље разумеју предности и сам процес анђеоског инвестирања, као и различите опције за инвестирање из пореског и правног аспекта.

 

Анђеоско инвестирање представља важан подстицај домаћем стартап екосистему, јер пословни анђели стартапима не пружају само финансијска средства, већ и своје пословно знање и искуство. Заједница пословних анђела у Србији је у континуираном порасту и чине је имућни појединци који подржавају стартапе тако што инвестирају средства, време, контакте и знање у њихов развој. Кључна вредност пословних анђела је то што улажу у компаније док су још увек у веома раној фази развоја и најчешће активно учествују у развоју компаније.

 

“У Србији последњих година видимо пораст понуде и тражње када је у питању анђеоско инвестирање, има све више стартапа који већ у раним фазама развоја демонстрирају озбиљан потенцијал за раст и све више људи који желе да инвестирају у њих. Јавно комуницирање ових инвестиција је веома важно јер се тако екосистему, односно стартапима, даје сигнал да је оваква врста подршке доступна. С друге стране, већи број домаћих инвеститора је одличан показатељ страним инвеститорима да постоји поверење и потенцијал у екосистему”, изјавила је Наташа Шкрбић, програмска директорка за стартап екосистем у Иницијативи“Дигитална Србија”.

 

“Сведочимо томе да је како у нашој земљи, тако и у региону, интересовање за инвестирање у иновативне стартап компаније од стране богатих појединаца бележи константан раст. С обзиром на све изазове које овај вид инвестирања носи са собом и на страни анђела инвеситора, али и на страни стартап компанија у најранијим фазама пословања, важно је да постоје пројекти и иницијативе који пружају експертску подршку и дају осећај сигурности. Све то је добар сигнал који повећава атрактивност нашег тржишта за улагања домаћих и страних инвеситора, па и анђела” каже Слободан Зебић, руководилац тима за приступ изворима финансирања у оквиру пројекта “Србија Иновира”.

 

Водич можете преузети ОВДЕ.

 

 

Извор: Блиц/Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено субота, 03 децембар 2022 21:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија