Кућа Добрих Вести

Login

Београдски економски форум 23. и 24. новембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

belgradeeconomicforum34343434TGI Group International организује 23. и 24. новембра у дигиталном формату 20. београдски економски форум као наставак традиционалне конференције Економски самит Србије.

 

Од ове године 20. економски самит је преименован у 20. Београдски економски форум, а на конференцији ће бити отварене актуелне политичке, геополитичке и економске теме у околностима пандемије ковид-19.

 

Форум ће и ове године, како су саопштили организатори, окупити велики број говорника, панелиста и учесника из региона, а такође и представнике међународне заједнице.

 

Најављено је учешће председника Скупштине Србије Ивица Дачић, министра за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министра трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и гувернера Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

 

Најављено је и обраћање шефа Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и регионалне директорке ЕБРД за западни Балкан Жужана Харгитаи.

 

Конференција представља годишњи преглед политичког, економског и пословног развоја, пружајући анализу улоге Србије у региону и платформу за комуникацију између политичких, економских и пословних лидера у региону југоисточне Европе.

 

Биће речи о утицај ковид кризе на Европу, глобалном померању центара моћи и њиховом утицају на југоисточну Европу, приоритетима португалског председавања у ЕУ, факторима стабилности у југоисточној Европи и енергетској стабилности и сарадњи у региону југоисточне Европе.

 

Разговараће се и о реформама у банкарском сектору, борби против незапослености, трансформацији здравства, иновацијама, дигиталној трансформацији српске привреде и предузећа, као и страним директним инвестицијама у околностима пандемије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 22 новембар 2020 15:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија