A+ A A-

Вебинар: Оснаживање жена на тржишту рада у контексту Ковид -19

Оцените овај чланак
(2 гласова)

osnazivanjezenadfdfdfdfdfВебинар на тему оснаживања жена на тржишту рада у контексту епидемије коронавируса одржање се сутра са почетком у 11 часова.

 

Моћи ћете да пратите уживо разговор у организацији ЕУ инфо нета и European Policy Centre /Центар за европске политике.

 

Европска унија је пре тачно годину дана усвојила Директиву о успостављању равнотеже између професионалног и приватног живота, како би подржала веће учешће жена на тржишту рада, флексибилније радне аранжмане и коришћење породиљског одсуства оба родитеља. Предвиђене мере имају за циљ не само побољшање те равнотеже, већ и повећање запослености жена и подизање економске стабилности породица. Постизање ових циљева је озбиљно угрожено током пандемије ЦОВИД-19, јер је криза довела до нових појава, попут веома распрострањеног рада од куће и повећање обавеза и очекивања за жене.

 

Теме о којима ћe се дискутовати:

 

Чему нас је ова криза научила у том погледу? Колико се у Србији ради на политикама са циљем повећања заступљености жена на тржишту рада? Каква је Србија у поређењу са ЕУ? Какве промене би чланство у ЕУ донело када је реч о равнотежи између пословног и приватног живота у Србији?

 

Панелисткиње:

 

Бранкица Јанковић, доскорашња Повереница за заштиту равноправности

 

Катарина Иванковић Кнежевић, директорка, Генерални директорат Европске комисије за запошљавање, социјална питања и инклузију (DG EMPL)

 

Др Јелена Жарковић, ванредна професорка, Економски факултет у Београду

 

Валентина Чолић Михајловић, шефица истраживања и развоја, удружење АФА - All for All

 

Модераторка: Сена Марић, програмска менаџерка и виша истраживачица, European Policy Centre/Центар за европске политике - CEP

 

Вебинар је бесплатан, а више информација и линк за регистрацију се налазе на ОВОМ линку.

 

 

Дискусија се одвија у оквиру серије дебата коју Делегација ЕУ организује са ЦЕП-ом, чији је циљ да теме у вези са процесом приступања ЕУ учини ближим грађанима и пружи им прилику да и сами о њима дискутују. Догађаји су отворени за медије и заинтересовану јавност.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани