Кућа Добрих Вести

Login

“Кућа добрих вести“ - мост који повезује сличне пројекте у свету

Оцените овај чланак
(26 гласова)

mosttttБЕОГРАД/ПАРИЗ – Интернет новине “Kућа добрих вести”, које данас - 11. септембра, прослављају годину дана постојања, настојале су, и сматрам успеле, да у овом кратком периоду прошире своју мисију објављивања добрих вести успостављањем сарадње на многим пољима, међу којима је и она са „Блогом добрих вести“ из Француске који као и „Кућа добрих вести“ објављује само добре, позитивне вести.

Убрзо након успостављања контакта са француским блогом на њему је објављен садржај посвећен „Кући добрих вести“ који се у оригиналу може прочитати на овој веб адреси.
У тексту је, између осталог, наведено:
Извор добрих вести у Београду
Важно нам је да укажемо на један од блогова истог циља као што је и наш и чији се аутори налазе...у Србији.
Веома лепа иницијатива коју треба следити и подржавати.
Жаклин де Ромили (Jacqueline de Romilly), једна од главних аутора нашег блога, рекла би да се у томе може видети да је дошло до ширења „заразе добрим“.
Српски блог се може посетити на овој веб адреси.

Добре вести – добре за здравље

"У суморном контексту почетка године, крајње је време да поново упалимо звезде“, поручује Гијом Аполинер у тексту који можете на почетку да прочитате када уђете на веб адресу француског блога „Добре вести“ (des-bonnes-nouvelles).
Свесни те потребе, једна чланица Француске Академије (покојна Де Ромилијева), председник компаније и лекар одлучују да створе „блог добрих вести“.
Желимо да покажемо да се актуелност описује и причама којима обилује племенитост, солидарност и ентузијазам, навели су аутори тог француског блога.
Они истичу да људско биће боље прихвата оно што је негативно него што је позитивно, али да је у периоду кризе боље бити свестан животних задовољстава.
Академици, новинари, пензионери, дизајнери, криминолози, врхунски француски интелектуалци, сви су они део тима који учествује у изради овог блога.
Свест о потреби објављивања позитивних, добрих и корисних информација, присутна је свуда у свету, па тако и у Француској где постоје и други веб сајтови и блогови који шире позитивну енергију и оптимизам добрим вестима, а са којима ће „Кућа добрих вести“ - кроз своју рубрику Мостови, настојати да се повеже.
То су, на пример, француски сајтови и блогови bonnesnouvellesdujour.fr, newzitiv.com i journal-des-bonnes-nouvelles.com.

Лоше вести могу да прикрију добру

Блог bonnesnouvellesdujour, на пример, има мото „Лоше вести могу да прикрију добру“.
На почетној страници блога може се прочитати - Овај блог објављује добре вести…Зашто ? Јер сталним умножавањем средстава информисања - од Интернета до информативних канала, током целог дана смо преплављени лошим вестима.
Резултат тих лоших вести је да се читалац или слушалац може депримирати помисливши да се све само лоше догађа...
Као по пропису, не говори се о ономе што се добро дешава.
Наш план је да убацимо у „Интернет океан“ неке добре вести које ће испливати на површину, иако могу изгледати смешне, или нетачне, пише на овом блогу.
На питање – Како? Они предочавају да је њихова идеја да се редовно прави преглед штампе током кога ће се на разним информативним сајтовима на Интернету, тражити добре вести и предлагати линкови ка њима, наводе аутори овог француског блога.

Добра вест чини добро

На питање о томе - Шта је добра вест?, они поручују да - Добра вест чини добро…Може се рећи да је нека новост добра када би њена супротност могла да буде лоша вест…
Добра вест је, међутим, релативна и може бити различите природе, објашњавају својим читаоцима.
Постоје апсолутно добре вести са којима се не би сложио само човек са психичким проблемима као, на пример, вест „Укупно 33 рудара су ослобођена, рудник је празан“, или „Нове методе које ослобађају од наочара“.
Постоје и глобално добре вести (вести о нечему што је на опште добро), иако неки могу сматрати да је то лоше за њих или друге као, на пример, вест о успеху неког новог модела авиона.
На крају ту су и вести које су саме по себи добре, као на пример вест да воз стиже на време, или вест о срећи директора неке школе која је реновирана спремно дочекала ђаке на почетку школске године, али њих мало има на Интернету.

Зона добрих информација

На сајту newzitiv.com пише крупним словима ЗОНА ДОБРИХ ИНФОРМАЦИЈА.
Ту је и цитат дана као што је: „Сваки човек је златна карика (алка) на ланцу добробити за све људе“ - амерички писац Наполеон Хил (Napoleon Hill).
„Добре вести донете из неке удаљене земље су као свежа вода за жедну и уморну особу“, пише на веб адреси journal-des-bonnes-nouvelles.com, порталу, где, такође, „станују” добре вести.
Сви ови сајтови и блогови имају више рубрика, међу којима су, рецимо: економија, политика, спорт…., а садрже и подрубрике, односно, одељке са дневним вестима, месечним прегледом. Заједничко им је да сви они обилују позитивним вестима и причама из свакодневног живота које подстичу на позитивно размишљање.
Они, баш као и сајт „Куће добрих вести“, имају и потребу за ширењем, умрежавањем, како би позитивне вести продрле што дубље, што даље.
Закључак би био да је удруженим снагама све лакше, зато се и каже „Удружени смо јачи“, да би једног дана сва ова мала острвца, постала једно велико копно наде за све.

                                                                                                  Извор: Кућа добрих вести      


Последњи пут измењено среда, 11 септембар 2013 09:26
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија