Кућа Добрих Вести

Login

Амбасадор Египта састао се са познатом српском списатељицом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ljilajjhjjАмбасадор Египта у Београду, Амр Алгувејли, састао се са познатом српском списатељицом Љиљаном Хабјановић Ђуровић која је представила управо објављену преведену верзију романа "Почни из почетка" списатељице Сухеир Ел Каламави, у оквиру сарадње са Генералном египатском организацијом за књиге (ГЕБО) која је заузврат објавила превод њене књиге „Женски родослов“.

 

Алгувејли је изразио захвалност за успех овог узајамног искуства у превођењу и објављивању, што доприноси повећању присутности египатске књижевности на Балкану, истичући да су ова два превода договорена током успешног учешћа Организације “ГЕБО” на челу са др Хајтамом Ел Хагом, која је по први пут била почасни гост на Међународном сајму књига 2019. године у Београду.

 

Са друге стране, председавајући Организације "ГЕБО” истакао је континуирану сарадњу са српским издавачким кућама у циљу превођења извесног броја књига на српски језик, као професионални програм Каирског међународног сајма књига који ће се одржати од 30. јуна до 16. јула 2021. године, а који користи та искуства као модел који може применити и када су друге земље у питању. Ел Хаг је такође прихватио позив да учествује као један од говорника на семинару који укључује издавачку кућу и преводиоца романа, како би се промовисало ово узајамно искуство у превођењу и објављивању у сврху информисања српске јавности о савременој египатској књижевности.

 

Српска списатељица изразила је своје дивљење роману " Почни из почетка", што ју је подстакло да на корицама преведене верзије назначи да читаоцима препоручује да га прочитају, позивајући на још оваквих искустава и предлажући нове наслове за узајамно превођење, а изражавајући занимање издавачке куће за савремене писце који се баве улогом жене у савременом друштву.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија