A+ A A-

Мозаик од чепова – трка за Гинисов рекорд

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ceopakeetБЕОГРАД - Хуманитарно еколошка организација “Чепом до осмеха”, која помаже деци са сметњама у развоју сакупљањем пластичних чепова, чиме уједно и штити животну средину, 27. септембра 2017. године у 11 часова у просторијама Прес центра Удружења новинара Србије , Кнез Михајлова 6 у Београду организује конференцију за медије, поводом намере да поставе Гинисов рекорд.

 

Новинарима ће се, уз Вању Петковић председницу удружења, обратити и наши прослављени репрезентативци, Милица Дабовић кошаркашица и Владимир Мандић рукометаш.

 

У складу са чврстим циљевима - ширењу свести о заштити животне средине и разбијању предрасуда о деци са сметњама у развоју, тим „Чепом до осмеха“ осмелио се да се 29. и 30. септембра ове године, упусти у један изузетно значајан и велики подухват - прављење мозаика од чепова.

 

У подвигу, прављењу мозаика величине 621 квадратни метар на Тргу слободе у Новом Саду, са мотивима екологије и заштите животне средине, симболима града Новог Сада, учествоваће приближно 300 волонтера из Београда, Ниша, Новог Сада, Суботице, Александровца, Рашке и других градова.

 

Почетак програма је у 10 сати у суботу 30.09.2017. док ће окупљање волонтера бити сат времена раније. Поред мозаика биће музички програм, програм за децу, који укључује аниматоре, радионице, дечје представе.

 

Акција је покренута 2012. године на иницијативу дипломиране еколошкиње Вање Петковић из Новог Сада, и до данас је сакупљено 100 тона пластичних чепова из целе Србије, чиме је помогнуто осамнаесторо малишана широм Србије. Хуману мисију су препознали и прикључили јој се многи појединци, фирме и институције.

 

Град Нови Сад, градоначелник Милош Вучевић је подржао ову иницијативу и уврстио је као манифестацију која има велики значај у културном животу Новог Сада као Европске престонице културе за 2021. и Европске престонице младих за 2019. годину.

 

Будите део светски познатог мозаика и пружите руку подршке oвој хуманитарној акцији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани