Кућа Добрих Вести

Login

Српски пилоти најбољи у Европи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NASLOVNAAAAAA2222БЕОГРАД - На управо завршеном Европском првенству у прецизном слетању параглајдером у Литванији Србија је у екипној конкуренцији између 17 земаља освојила европско злато.

 

Наши пилоти Горан Ђурковић, Тамара Костић, Милица Маринковић, Иван Павлов, Дејан Валек, Драган Попов и Слободан Малетић освојили су најсјајније одличје победивши другопласирану репрезентацију Чешке са само 15 цм разлике. На трећој позицији остала је Велика Британија са великим заостатком у броју поена, али је ипак успела да спречи Литванију, домаћина првенства да се попне на подијум. Наши такмичари освојили су у појединачној конкуренцији још четири медаље, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије.

 

У појединачној укупној категорији, неприкосновен је био Матјаж Слуга из Словеније, док је Горан Ђурковић био други, а Иван Павлов трећи. Павлову је ово прва медаља на међународним такмичењима категорије један, док је Ђурковић већ искусан у освајању медаља на светским и европским такмичењима, као и ваздухопловним олимпијадама.

DJURKOVICIPAVLOVVVVV

 

„Одржан је максималан број серија што је изискивало велику концентрацију свих нас али пошто смо најбољи тим којег краси и концентрација и дружење успели смо да издржимо до краја и тако победимо. Дисциплина прецизног слетања је видно напредовала и све је теже изборити се за пласман. Све је мање разлике између тимова и појединаца“, каже Горан Ђурковић који сведочи и да је борба за медаље трајала буквално до последњег лета нашег репрезентативца.

 

Иако се од средине такмичења видело да ће се борба за прво место водити између репрезентација Србије и Чешке, одлучивали су сантиметри у самом финишу такмичења. Сви репрезентативци Србије у глас хвале остале колеге из тима и потврђују како су  дали свој максимум и тако довели до заједничког успеха.

 

ReprezentacijaSrbijvazduhu33333333

У женској категорији заблистала је златном бојом Тамара Костић, испред британке Кети Лавренс, а бронзу је понела наша Милица Маринковић.

 

„Борећи се за тим, успела сам да остварим и један од својих снова, иако је ово моје пето узастопно злато, укључујући последња четири светска купа", каже Тамара Костић која се попела на највиши дамски подијум на овом такмичењу. 

TAMARAKOSTIC

Репрезентација Србије у прецизном слетању параглајдером још једном је показала да уложени рад и постојећи таленат уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије могу да дају велике резултате.

 

"Иза овог успеха стоји пуно рада и одрицања. Надали смо се злату, жарко га прижељкивали  и то нам се и остварило  Овај успех је највећи по броју освојених медаља", истиче селектор и пилот репрезентације Слободан Малетић.

 

Ваздухопловни савез Србије у наредних месец дана упућује још неколико репрезентација на светска и европска првенства: у ваздухопловном и ракетном моделарству, параглајдингу (дисциплина прелет), акробатском параглајдингу и у падобранству.

SletanjnaciljMMMMMMM

 „Од наших такмичара очекујемо пре свега да безбедно лете и скачу, а резултат ће доћи сам по себи, након година уложеног труда. Највише очекујемо од ракетних моделара који су годинама уназад освајали светска одличја, а надамо се и добрим успесима осталих спортиста“, каже Жељко Овука, генерални секретар Ваздухопловног савеза Србије и додаје како је изузетно поносан на наше пилоте параглајдера који су прославили Србију.

 

Поводом великог успеха репрезентације, Ваздухопловни савез Србије организује пријем за наше златне пилоте 21. јула у 12 часова у ресторану Аероклуб (Узун Миркова 4/1, Београд).

 

Извор фотографије: Ваздухопловни савез Србије

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јул 2016 11:22
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија