Кућа Добрих Вести

Login

Нобеловац Роберт Карл примио Тесла награду из Србије

Оцените овај чланак
(30 гласова)

nobelovacjedanХЈУСТОН - Добитнику Нобелове награде за хемију, професору Роберту Карлу (Robert Curl) у Хјустону (САД) уручена је награда « Бела голубица » коју му је прошлог септембра доделила у Матици српској у Новом Саду организација Тесла глобал форум - у оквиру Тесла фестивала “НИКОЛА ТЕСЛА – secret connection summit”, саопштено је вечерас “Кући добрих вести”.

Награду је јуче професору Карлу уручио Александар Протић, научни директор Тесла фестивала и управник Тесла меморијалног пројекта (Tesla Memory Project) на француском Универзитету Сорбона. 

“Не могу да верујем да сте дошли чак из Србије да ми донесете ову награду. Јако сам дирнут овим гестом и наравно поласкан што сам добитник. Много сам Вам захвалан за све”, рекао је примајући “Белу голубицу”, професор Роберт Карл, који је Нобелову награду за хемију добио 1996. године.

Теслина “Бела голубица” у престижном Smalej центру америчког Универзитета Рајс

Истом приликом је јуче у Хјустону Ђорђе Ђурђевић, стипендиста Стејт Департмента, и такође члан Тесла меморијалног пројекта, доделио студентско признање професору Карлу.
Додела награде је уприличена у свечаној Сали Универзитета Рајс (Rice), у присуству професора, научника и управе овог америчког научног центра, после чега је уследио ручак у Универзитетском клубу и обилазак универзитета, изјавио је за наше интернет новине Александар Протић.
Протић и Ђурђевић су имали прилике да се боље упознају са професором Карлом током целог дана, у дружењу са њим, његовим колегама и породицом. Награда „Бела голубица“ биће изложена у престижном Smalej центру Универзитета Рајс. Прва која је професору Карлу честитала на Тесла награди била је Гордана Вуњак, чувени професор Колумбија Универзитета и академик Њујоршке академије наука.

 

 

Тесла глобал форум и Бела голубица

У новосадској Матици српској, 14. јуна прошле године, Тесла глобал форум, организатор међународне манифестације "Никола Тесла – secret connection summit” доделио је награде „Белa голубицa” (White dove award) и највећем савременом француском писцу Жан Ешнозу, чувеном руском режисеру Виталију Правдивцеву, директору Кинотеке Радославу Зеленовићу, директору математичке гимназије Срђану Огњановићу и чувеном доктору Игору Четојевићу.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 14 јануар 2014 22:04
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија