Кућа Добрих Вести

Login

Чет консултације на сајту мала матура

Оцените овај чланак
(2 гласова)

logooooooБЕОГРАД - Ове године мали матуранти поново имају могућност да се припремају бесплатно онлајн, али и да четују са професорима.

На сајту mala-matura.com доступна је услуга бесплатних чет консултације из српског језика и математике, тако да деца могу истог тренутка добијају одговоре од професора.
Консултацијама се свако дете може прикључити веома лако, док учи на платформи сајта, кликом на поље у левом углу, са ознаком cha. Термини за консултације су: сваког радног дана, у периоду од 11 до 12 часова, за математику, и од 12 до 13 часова, за српски језик и књижевност.
Сваки од ученика који се региструје за онлајн консултације добиће одговоре од професора за све што му је нејасно док се припрема за завршни испит. Они ће такође моћи да четују и са својим вршњацима и размене искуства, те сазнају како они напредују у учењу.

Највише главобоље задају једначине и проценти

Од питања које постављају на консултацијама из математике децу највише муче једначине и проценти, као и геометрија. Из српског језика највише главобоље им задају акценти, гласовне промене, као и творба речи.
Од када је сајт mala-matura.com почео са радом, посетило га је преко двеста хиљада људи (207.900), а више од 40.000 ученика је регистровано на сајту.
Довољно је само да се ученик региструје на сајт и може да бира области из српског и математике, а свака од њих има и тест на којем могу да провере своје знање. Онлајн припрема ученицима штеди време и новац, а градиво је занимљиво обрађено, уз илустрације и видео материјале. Ускоро ће им бити на располагању и симулација завршног испита.

Симулација теста мале матуре ускоро на сајту

„Симулација теста мале матура биће ускоро доступна на сајту. По први пут ове године осмаци ће се, осим из српског и математике, тестирати на потпуно непознатим задацима из пет предмета: биологије, географије, хемија, физике и историје. Због тога смо на сајту www.mala-matura.com  припремили и онлајн комбиновани тест, који сви могу бесплатно користити и спремати се за полагање. Захваљујући симулацији завршног испита, деца ће моћи у сваком тренутку онлајн да провере своје знање, као да су на правом испиту. На тај начин ће моћи да виде шта још треба да обнове од градива“, објашњава Александра Прокопијевић, професор српског језика у Средњој школи за информационе технологије.
Пројекат бесплатне припремне наставе заједнички су реализовале Средња школа за информационе технологије, Висока школа струковних студија за информационе технологије и компанија ЛИНК гроуп.

Извор: Кућа добрих вести



 


Последњи пут измењено петак, 09 мај 2014 23:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија